Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Χαρδούβελης από Δελφούς: "Ακόμη δεν έχουμε δει τα... χειρότερα"!

  • Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης άσκησε κριτική στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και όχι η ονομαστική μείωση του χρέους (φωτογραφία αρχείου).
 Για τους κινδύνους που ενέχουν από τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών.

 «Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, η ήδη παραπαίουσα οικονομία μπορεί να υποστεί μεγάλη καθίζηση» τόνισε και πρόσθεσε ότι «τότε θα καταλάβουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τα χειρότερα».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης άσκησε κριτική στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και όχι η ονομαστική μείωση του χρέους.

 «Τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προέρχονται από το γεγονός ότι αντί να έχουμε ανάπτυξη έχουμε ύφεση. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι είναι αρμόδιοινα κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο και να αποφασίσουν την αναδιάρθρωσή του. «Αυτή θα συνδέεται με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εάν δεν εφαρμοστούν, τότε η οικονομία θα βρίσκεται σε μία διαρκή αβεβαιότητα» κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου