Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος νέος Πρόεδρος της Ν.Δ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας©

Του Δημήτρη Γκάτσιου
Μετά από μία εκλογική αναμέτρηση - θρίλερ, στα πρώτα βήματα της οποίας οι δύο μονομάχοι πήγαιναν πόντο - πόντο, το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης αναδεικνύει, όπως όλα δείχνουν, νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το βουλευτή και πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η επικράτηση του κ. Μητσοτάκη σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρέθηκε στη διάρκεια των προηγούμενων δώδεκα μηνών στο καναβάτσο, καταγράφοντας τρεις εκλογικές ήττες σε αντίστοιχες αναμετρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πως θα τοποθετήσει σε καινούρια τροχιά τη λεωφόρο Συγγρού, αναδιαμορφώνοντας την αντιπολιτευτική τακτική της έναντι του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, με εμφανή στόχευση να παρουσιάσει μία ατζέντα παρεμβάσεων και προτάσεων, που θα δώσουν ώθηση στο κόμμα, προκειμένου αυτό να διεκδικήσει και πάλι μέσα σε σύντομο διάστημα τη διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ενός ντόμινο εξελίξεων στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, καθώς η οπτική του νέου προέδρου διευρύνει τη δεξαμενή των πολιτών, στους οποίους θα απευθύνεται από εδώ και πέρα η Νέα Δημοκρατία.
Στη λεωφόρο Συγγρού αλλά και στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη το κλίμα μεταξύ των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του είναι πανηγυρικό. Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα των αποτελεσμάτων, όπως αυτά καταφθάνουν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης πετυχαίνει μία πεντακάθαρη νίκη έναντι του τέως προέδρου της παράταξης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κερδίζοντας την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας, που στον πρώτο γύρο τοποθετήθηκαν υπέρ των κυρίων Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη. Η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη σε πολλές από τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας, αλλά και η επικράτησή του στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν τα στοιχεία, που συνετέλεσαν καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος.
Όπως επισημαίνει μεγάλο μέρος των γαλάζιων, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησε την πιο δομημένη και στρατηγικά πετυχημένη προεκλογική εκστρατεία, έχοντας ως σημαία του πολιτικού λόγου του την ανανέωση του κόμματος σε δομές και στελεχιακό δυναμικό, με στόχο αυτό να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνοντας και πάλι τη Νέα Δημοκρατία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τροχιά εξουσίας.
'Στόχος της δημιουργικής ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας είναι να εκφράσουμε εκείνες τις δυνάμεις της κοινωνίας που ndash; δικαίως τις περισσότερες φορές ndash; μας γύρισαν την πλάτη. Γι rsquo; αυτό από Δευτέρα ξεκινάμε να χτίζουμε την ελκυστική Νέα Δημοκρατία. Αφήνουμε πίσω τη Νέα Δημοκρατία του φαξ και πάμε στη Νέα Δημοκρατία του διαδικτύου. Γινόμαστε ένα σύγχρονο δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα με διακριτές τάσεις και δημιουργικό διάλογο. Ανοιγόμαστε με ειλικρίνεια στην κοινωνία και ndash; όπως γίνεται και με την ανοιχτή εκλογή του νέου μας Προέδρου ndash; η κοινωνία ανταποκρίνεται. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι θέμα λίγου χρόνου μέχρι να γίνει η Νέα Δημοκρατία η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα εκφράσει τους πολίτες του 'Ναι ' και θα δώσει στην Ελλάδα αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης ', τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν ένα εικοσιτετράωρο στο capital.gr και το 'Κεφάλαιο '. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή του προεκλογικού του αγώνα, ο νέος πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης έδειξε προς θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση, με στόχο τη νέα και πιο δυναμική εικόνα του κόμματος.
'Για μένα η μεγάλη πρόκληση είναι να αναδείξω την καινούρια γενιά στελεχών που δεν τους γνωρίζει κανείς - ούτε εγώ τους γνωρίζω ακόμα. Δεν τους γνωρίζω, γιατί πρέπει να τους βρω. Ξέρετε, αυτοί που συνωστίζονται στα υπουργικά γραφεία και στα προεδρικά γραφεία και στα βουλευτικά γραφεία αναζητώντας θέσεις, είναι κατά κανόνα αυτοί που δεν θέλουμε να αξιοποιήσουμε. Αυτούς που θέλουμε να αξιοποιήσουμε πρέπει να τους πείσουμε να ασχοληθούν με τα κοινά. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία και δεν υπάρχουν ταμπού στη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει επίσης και καμία διάθεση να μετατρέψουμε αυτή την ειλικρινή αυτοκριτική σε ένα παιχνίδι απόδοσης προσωπικών ευθυνών. Αυτό δεν θα το κάνω, δεν θα το επιτρέψω κιόλας ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διότι την επόμενη ημέρα έχω ένα βασικό μέλημα να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και αυτό πρέπει να εκφραστεί με όλες τις τάσεις της Νέας Δημοκρατίας ', τόνισε, στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στο πρόγραμμα των '111 ημερών ', που θα έχει ως στίγμα του το άρωμα της κυβερνησιμότητας.
'Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, ημέρα που θα αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο νέος της Πρόεδρος, μέχρι την 1η Μαΐου που είναι το Πάσχα, μεσολαβούν 111 ημέρες. Στόχος μου είναι μέσα στις 111 αυτές ημέρες να έχουν συντελεστεί οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε την αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας. Σημαντικότερο ορόσημο είναι το Έκτακτο Εθνικό Συνέδριο στο τέλος Φεβρουαρίου όπου ουσιαστικά επανιδρύουμε τη Νέα Δημοκρατία. Εκεί καταθέτουμε τις προτάσεις μας, συζητάμε και αποφασίζουμε τη νέα μας οργανωτική δομή. Εκεί εγκρίνουμε το νέο μας Καταστατικό που από την 1η Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Έχω ήδη στείλει επιστολή προς όλα τα μέλη του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας τους να ξεκινήσουμε από σήμερα να διαβουλευόμαστε για τις αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα μας. Εγγυώμαι ότι σε 111 μέρες η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανασυγκροτηθεί από την αρχή. Θα είμαστε ένα ανοιχτό, δυναμικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Θα είμαστε έτοιμοι να ανατάξουμε την Ελλάδα από την αρχή. Να την απαλλάξουμε από τον ανίκανο, επιπόλαιο και ιδεοληπτικό ΣΥΡΙΖΑ ', σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου