Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία η... «Εβδομάδα ανακύκλωσης»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα ανακύκλωσης»
από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην εμποροπανήγυρη της Ναυπάκτου, που πραγματοποιήθηκε από την από τις 26 Οκτωβρίου έως και την 1 Νοεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος, με γνωστή την δραστηριοποίησή του στο χώρο εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, διοργάνωσε, στο πλαίσιο του παζαριού, «Εβδομάδα Ανακύκλωσης», με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην οικιακή κομποστοποίηση, στην ανακύκλωση και τον εθελοντισμό.

Πρωτότυπες διαδραστικές δραστηριότητες και παιγνίδια για παιδιά 4-12ετών, έλαβαν χώρα στο χώρο του περιπτέρου, με την επιμέλεια της εξειδικευμένης εταιρείας στο χώρο των ομαδικών δραστηριοτήτων επιμόρφωσης "Δρω", όπου τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν στην «Πόλη της Ανακύκλωσης».

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενημέρωσης, μαζί με διαφημιστική σακούλα ανακύκλωσης, μοιράστηκε έντυπο υλικό για όλες τις αντίστοιχες δράσεις του Συνδέσμου, ενώ ειδική ενημέρωση έγινε για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Το Σαββατοκύριακο 31/10-1/11 στο χώρο του περιπτέρου του Συνδέσμου συμμετείχε και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία ενημέρωσε για θέματα ανακύκλωσης και ορθής χρήσης του μπλε κάδου καθώς και των υλικών που αυτός δέχεται.

Το περίπτερο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκαν επίσης,  κατά την διάρκεια της εβδομάδας, πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης και ο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, πλαισιωμένοι από τον πολιτευτή της Ν.Δ. Χρ.Παΐσιο και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ. Λουκόπουλο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Σαλαμούρας, με αφορμή την ολοκλήρωση και αυτής της δράσης, σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ανακύκλωση στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, καθώς σύμφωνα και με τα στοιχεία που διαθέτει ο Σύνδεσμος, το ποσοστό των σκουπιδιών που πλέον ανακυκλώνονται στην περιοχή έφθασε στο 20% από το 7% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε τις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και όλων των πολιτών, με στόχο η ανακύκλωση να γίνει συνήθεια ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου