Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ανακαλύφθηκε σκελετός εξωγήινου στον πλανήτη Άρη; (ΦΩΤΟ)

Ένα παράξενο εύρημα από το όχημα Curiosity Rover κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για τα υπολείμματα ενός εξωγήϊνου που έζησε στον πλανήτη Άρη  

 
ADVERTISEMENT
Μία εικόνα από τις εκατοντάδες που στέλνει το διαστημικό όχημα Curiosity Rover που συνεχίζει την έρευνα της επιφάνειας του πλανήτη, έκανε τους επιστήμονες της ΝΑSA να επιμείνουν λίγο περισσότερο με το εύρημα.

Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που παραθέτουμε, υπάρχει ένα μικρό σημάδι σε έναν βράχο, το οποίο μοιάζει πολύ με απολίθωμα κάποιου νεκρού οργανισμού.
Ενός οργανισμού, που η κατατομή του σώματός του σχετίζεται πολύ με εκείνου του ανθρώπου, καθώς όπως φαίνεται διακρίνεται καθαρά το κεφάλι και ο θώρακας αυτού του εξωγήϊνου «σκελετού».
Το εύρημα φέρνει στην επιφάνεια όλα τα στερεότυπα που υπήρχαν μέχρι σήμερα για την ύπαρξη ζωής στον Άρη και τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια που ζούσαν εκεί. Οι επιστήμονες της ΝΑSA προφανώς και δεν παίρνουν θέση απέναντι σ' αυτό το εύρημα (μέχρι τουλάχιστον να υπάρξουν κάποια περισσότερα στοιχεία).
Όμως, η ανακάλυψη τροφοδότησε μία μεγάλη παραφιλολογία στους κύκλους των επιστημόνων που μιλούν πλέον με απόλυτη «σιγουριά» ότι έχουμε να κάνουμε με σκελετό.
Όπως μάλιστα υποστηρίζουν αρκετοί, το αργότερο σε μία δεκαετία θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις για ζωή και πέρα από την Γη, ενώ σε 30 χρόνια από σήμερα οι ενδείξεις θα έχουν γίνει και αποδείξεις.
Και όλα αυτά, την ίδια ημέρα που ο γνωστός Νομπελίστας Stephen Hawking ανακοίνωσε την δημιουργία ενός fund 100 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την ανακάλυψη ζωής εκτός της Γης.
Πηγή protothema.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου