Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πόρτα στον Ραγκούση δείχνει ο Βενιζέλος

Ενοχλημένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που δέχεται απαντά στον πρώην «κηπουρό» του Γιώργου Παπανδρέου και προαναγγέλει αλλαγές από τη Δευτέρα

Σκηνικό ρήξης και εσωκομματικών ξεκαθαρισμών δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες.
Οι παρασκηνιακές κινήσεις του κ. Γιάννη Ραγκούση και η ευθεία αμφισβήτηση που εκφράζει τόσο για το πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και για την προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα της έκρηξης.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε άρθρο του, ο κ. Ραγκούσης οριοθετεί ως αιτία της πτώσης του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2011, όταν ανέλαβε χρέη αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος.
Μόλις ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο 24ωρο, ο κ. Βενιζέλος εκφράζεται με πρωτοφανούς οξύτητας εκφράσεις προς τον κ. Ραγκούση.
Στη συνέντευξη που παρεχώρησε, ο πρόεδρος του Κινήματος παρομοίασε τον κ. Ραγκούση με κάποιον που έχει δολοφονήσει τους γονείς του και καλεί το δικαστήριο να επιδείξει επιείκεια επειδή έχει μείνει ορφανός!
Τα μηνύματα Βενιζέλου
Όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, το μήνυμα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου είναι σαφές: «Οι “κηπουροί” σαν τον κ. Ραγκούση οδήγησαν στην καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ και τώρα ζητούν τα ρέστα».
Ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ έκανε σήμερα το μεσημέρι άλλη μία, εξόχως συμβολική, κίνηση. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ και ορκισμένο εχθρό του κ Γιάννη Ραγκούση, τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο. Με τη συνάντηση αυτή θέλησε να καταστήσει σαφές ότι σαν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει πλήρως την πολιτική και τη συμπεριφορά του κ. Ραγκούση απέναντι στους αυτοκινητιστές ταξί.
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ρίχνοντας το γάντι στον πρώην υπουργό. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για επικείμενες διαγραφές και σφαγές στο ΠΑΣΟΚ, έδωσε την εξής απίστευτη απάντηση: «Όταν σφάζεις κάποιον, για να βγάλει αίμα, πρέπει να έχει».
Όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr ο κ. Βενιζέλος έχει λάβει τις αποφάσεις του και θέλει να τελειώνει με όσους διαδραμάτισαν ρόλους δελφίνου, «κηπουρού», αμφισβητία ή εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Μήνυμα στον Ραγκούση
Προφανώς η αρχή θα γίνει με τον κ. Ραγκούση, τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο φέρνει στα όριά του, αλλά του δείχνει και την έξοδο από το κόμμα.
Είναι σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος σπρώχνει τον κ. Ραγκούση όχι μόνο στα όριά του αλλά και έξω από το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην υπουργός και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου επιφυλάσσεται να απαντήσει στις προκλήσεις έως τη Δευτέρα, εκτιμώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά άσχημο για το κόμμα.
Πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος έχει ήδη προειδοποιήσει. Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι μετά τις εκλογές –ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος- θα αναλάβει την αναγέννηση της παράταξης. Δεν είναι τυχαίο ότι άφησε αιχμές (κατά τη συνέντευξη προς τον ΣΚΑΪ) για την καθυστέρηση στις διαδικασίες σχετικώς με τη διαδοχή, αλλά δήλωσε αποφασισμένος για το πώς θα προχωρήσει από τη Δευτέρα.
Ενδέχεται να τον προλάβει όμως, το βράδυ της Κυριακής, ένα άλλο χτύπημα από τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δηλώνει παρών και μιλά πλέον ανοικτά για έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου