Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Σημαντικά έργα καθαρισμού, συντήρησης και αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας πραγματοποιήθηκαν ύστερα από αυτοψία της υπηρεσίας και από υποδείξεις των δύο Δήμων, Δελφών και Δωρίδας. Τα έργα αυτά έγιναν χωρίς χρηματοδότηση, αλλά από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
Εκτελέστηκαν από την υπηρεσία του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, και με συνεργασία του Δήμου Δωρίδας όπου χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του συγκεκριμένου Δήμου με χειριστές υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Τα έργα αυτά βελτίωσαν τη βατότητα αγροτικών και δασικών δρόμων για εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και πυροπροστασία του Νομού.
            Με την επίβλεψη του κ. Γιάννη Κουτρολίκου, οι χειριστές και οδηγοί Μαλισιώρας Αθαν., Μαστροβασίλης Στεφ., Μαργαρίτης Γεώρ. και Μπέσιος Γεώρ. καθώς  και ο τεχνίτης Καρανάσος Λουκάς, πραγματοποίησαν τις παρακάτω εργασίες:
Περιοχή του πρώην δήμου Βαρδουσίων:
·         από Θεοτόκο έως Πράττα Λάκκο μήκους 9 km
·         από Πράττα Λάκκο έως Βλαχοβούνι μήκους 8 km
·         από Πράττα Λάκκο έως Παλαιοχώρι (διασταύρωση Αλποχωρίου) μήκους 8 km
·         και από το Ζωριανό έως το Αγροτικό Δασικό χωριό μήκους 10 km
·         Λευκαδίτη προς Γκιώνα μήκους 14 km
Εργασίες πραγματοποιήθηκαν και σε αγροτοδασικούς δρόμους όπως:
·         Στην περιοχή της Συκιάς μήκους 15 km
·         Στην περιοχή του Κονιάκου μήκους 15 km
·         Στην περιοχή Καλλιέων εργασίες μήκους 5 km
·         Στο Διακόπι εργασίες μήκους 25 km
·         Στην περιοχή Κλήμα Καλίου εργασίες μήκους 5 km
·         Στην διαδρομή από Διακόπι προς Δάφνο μήκους 5 km
·         Στο Τρίκορφο μήκους 10 km
·         Στον κεντρικό δρόμο Γλύφας προς Δαφνοχώρι μήκους 13 km
·         Το δρόμο από Δαφνοχώρι προς Μακρυνή μήκους 8 km επίσης
·         Από Δαφνοχώρι προς Αη Λιά μήκους 2 km
·         Και από Δαφνοχώρι προς Αγ. Ελισαίο μήκους 1 km
·         Στον δρόμο Γλύφα – Δαφνοχώρι – Μακρυνή μήκους 20 km
·         Στον κεντρικό δρόμο Δαφνοχωρίου προς Καλλιθέα μήκους 5 km
·         Εργασίες στην περιοχή της Καλλιθέας μήκους 5 km
·         Στον κεντρικό δρόμο από Καλλιθέα προς Αγ. Νικόλαο μήκους 9 km
·         Στην διαδρομή από Σεργούλα προς Αγ. Θεοδώρους μήκους 17 km.
Επίσης έγιναν εργασίες καθαρισμού και αναμόρφωσης όλης της παραλίας της Χιλιαδούς έκτασης περί τα 800 m συνολικού μήκους.
Υπήρξε πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στον ποταμό Μόρνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καστρακίου. Στο συγκεκριμένο σημείο εάν δεν υπήρχε αποκατάσταση των ζημιών υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταστραφεί το αρδευτικό έργο της περιοχής του Μόρνου, και του οποίου οι ζημιές θα ανέρχονταν στο 1.000.000,00€ (σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΤΟΕΒ).
Επίσης πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση τμήματος όπου υπήρχε διολίσθηση επί του οδικού δικτύου που ενώνει το Κροκύλειο με τους Πενταγιούς μήκους 80 m.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών αυλάκων και απόφραξή τους κατά μήκος των κεντρικών επαρχιακών αξόνων (Αρτοτίνας, Παραλιμνίου, Καλοσκοπής, Αθ. Διάκου, Συκιάς) καθώς επίσης και επί του συνολικού μήκους των οδικών αξόνων σύνδεσης των Τ.Δ.

            Στο Δήμο Δελφών πραγματοποιήθηκαν εργασίες στα διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα.
·         Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άμφισσας πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης και καθαρισμού δημοτικού χώρου επί του Παλαιού Περιφερειακού.
·         Στον αγροτικό δρόμο από το  Νοσοκομείο – Αγ. Νικόλαος (Ταρλακής) – Κούσκι – Εθν. Οδό προς Αγ. Ευθυμία στο ύψος που βρίσκεται το τούνελ συνολικού μήκους 5 km.
·         Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σερνικακίου πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης στην Αγ. Παρασκεύη καθώς και συντήρηση και καθαρισμός του αγροτικού δρόμου προς την Αγ. Παρασκευή.
·         Τέλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ιτέας πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού, στρώσιμο μπαζών και διαμόρφωσης από την Πλάστιγγα της Ιτέας προς Αργομοίρι συνολικού μήκους 3 km.
·         Από τη Στρώμη έως την Πέρα Χώρα όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής του δρόμου με επίχωση μήκους 300 m
·         Από τη Στρώμη έως τον Πανουργιά (υδραγωγείο) μήκους 10 km
·         Αποκατάσταση διολίσθησης μήκους 80m και βάθους 7 m στον κεντρικό δρόμο Καλοσκοπής – Οινοχώρι, (στις συγκεκριμένες εργασίες χρησιμοποιήθηκαν και φορτηγά τα οποία παραχωρήθηκαν από την εταιρεία S&B για την μεταφορά αδρανών υλικών από τα εργοτάξια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου