Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αφορμή αυτής της επιστολής είναι το άρθρο σας  «ΗΡΘΑΝ Τ' ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ! που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011.

Θα ήθελα να σας καταθέσω την άποψή μου διότι σαν Πρόεδρο της Αδελφότητας των Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας πιστεύω ότι το άρθρο κάνει αναφορά  πλαγίως προς εμάς και αφήνει υπονοούμενα δημιουργώντας κακές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.                                                                                                   
Ο  συντάκτης αυτού του άρθρου για να στηρίξει τα επιχειρήματά του γράφει: «Μάλιστα, σε άλλους Συλλόγους χωριών της Ναυπακτίας, η δημοτική αρχή έχει δώσει πρόσφατα «ολόκληρη τη χρήση των Σχολείων» και μάλιστα με «εισηγητή» τον Αντί… του Βέβαια, η περίπτωση Γολεμίου……….» Ο Σύλλογος που πρόσφατα πήρε την αποκλειστική χρήση του ερειπωμένου Δημοτικού Σχολείου είναι η Αδελφότητα των Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας. Το Σχολείο μας δόθηκε όχι επειδή ήθελε ο οποιοσδήποτε Αντιδήμαρχος, ούτε βέβαια μας έκανε χάρη  που εισηγήθηκε γιατί πολύ απλά η διαδικασία που ακολουθήσαμε τηρούσε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που ορίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και βέβαια ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.                                     
Πιο συγκεκριμένα, εμείς καταθέσαμε στον Δήμο Ναυπακτίας μια πρόταση ουσιαστικά ένα επενδυτικό σχέδιο που αφορά την τεχνολογία και την νεολαία το οποίο  ήδη  εφαρμόζεται στο Καταφύγιο. Το σχέδιο αυτό κοστολογείται αρκετές χιλιάδες ευρώ και υλοποιείται από δωρεές, συνδρομές και την τεχνογνωσία που κατέχουνε κάποια από τα μέλη μας τα οποία είναι και πιστοποιημένα στο κομμάτι αυτό. Προς το παρόν δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερα διότι σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε στους χωριανούς και οι οποίοι θα θέλαμε να είναι οι πρώτοι που θα το μάθουνε.                                                            
Εν κατακλείδι θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη την «πλάγια» αναφορά προς εμάς διότι  εμείς προσπαθούμε παρόλη την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάμε όλοι μας να παρουσιάσουμε έργο στο χωριό μας και κάποιοι με αυτό τον τρόπο μας το υποβαθμίζουνε είτε θελημένα  είτε άθελά τους.                                                                                     
Τελειώνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω τους μελλοντικούς συντάκτες ανάλογων επιστολών να μην συγκρίνουνε το Καταφύγιο (Αποκλειστική χρήση Δημοτικού Σχολείου Καταφυγίου) με το θέμα τους, διότι πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο και το μόνο που κάνουνε είναι να χάνουνε το δίκαιό τους.
Με εκτίμηση
 Ζορμπάς Βασίλειος

Πρόεδρος Αδελφότητας Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου