Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Reuters: H Ελλάδα ετοιμάζει νέα κέντρα φιλοξενίας για να ανακουφίσει τα νησιά



Νέα κέντρα φιλοξενίας για να ανακουφίσει τα ελληνικά νησιά και να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών σχεδιάζει να κατασκευάσει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, τονίζει ότι στόχος είναι να εκτονωθεί η ένταση στα νησιά και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν πολλές φορές κατακρίνει τη χώρα μας για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας, με ορισμένες να χαρακτηρίζουν τις συνθήκες 'ντροπιαστικές'.

'Περισσότεροι από 10.700 πρόσφυγες φιλοξενούνται τώρα σε πέντε ελληνικά νησιά, που έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν 7.450 ανθρώπους όπως αναφέρουν στοιχεία της κυβέρνησης' αναφέρει το Reuters, και συνεχίζει: 'Η οργάνωση Save The Children είπε ότι ζουν σε βρώμικο περιβάλλον και ανασφαλείς συνθήκες ενώ δεν διαφαίνεται το τέλος'.

Σύμφωνα με όσα τονίζει το πρακτορείο, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την κατασκευή 'αρκετών νέων χώρων', καθένας από τους οποίους θα φιλοξενεί περίπου 1.000 ανθρώπους.

'Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αργή επεξεργασία των αιτημάτων για άσυλο –που αν απορριφθούν οι μετανάστες επιστρέφουν στην Τουρκία- έχει αρχίσει να δημιουργεί ένταση στους χώρους φιλοξενίας' εξηγεί το πρακτορείο.

'Είμαστε αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος αισθάνεται εγκλωβισμένος και η απογοήτευση αυξάνεται. Έφτασαν πολύ κοντά στο να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους και να φτάσουν στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν συνέβη' φέρεται να δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος στο πρακτορείο, και συνέχισε: 'Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία αποσυμφόρησης ενώ παράλληλα επιταχύνουμε τη διαδικασία για τα αιτήματα ασύλου… Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι καλύτερες, πιο μόνιμες και με μικρότερες κατοικίες'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου