Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Πρόβα τζενεράλε του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού για το τελικό χτύπημα στον Isis στη Συρία



Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ναυτική άσκηση της Ρωσίας, στη Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα. Η ναυτική δύναμη της Ρωσίας θα δοκιμάσει την ετοιμότητα του πολεμικού της ναυτικού, σε συνθήκες πλήρους μάχης, την 15η Αυγούστου.



Οι ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα αφορούν το συνολικό φάσμα του ναυτικού πολέμου, με επιχειρήσεις και αγώνα κατά σκαφών επιφανείας, καθώς και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Δέκα πολεμικά πλοία συνολικά, θα λάβουν μέρος σε προσομοιωμένες συνθήκες μάχης, με την κάθοδο τους, να συνδέεται άμεσα, με πολεμικές επιχειρήσεις του Ρωσικού ναυτικού, που θα ακολουθήσουν στη Συρία.


Ανεπτυγμένα σε κατάλληλες θέσεις «απόκρυψης», θα μπορούν να εξαπολύουν μπαράζ επιθέσεων, εναντίον του εκτεθειμένου εχθρικού στόλου και έπειτα να επιστρέφουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Θα δοκιμάσει το νέο υπερόπλο...

Το πρόγραμμα στη θάλασσα, περιλαμβάνει αρχικά, δύο γρήγορες επιθέσεις σκαφών της δύναμης, με κατευθυνόμενα βλήματα. Το βλήμα που θα δοκιμαστεί είναι ένας πύραυλος τύπου Kalibr-NK.
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα με εμβέλεια 300 χλμ, που επιτρέπει στο πλοίο φορέα, να αντιμετωπίζει σκάφη επιφανείας, υποβρύχια αλλά και στόχους στην ξηρά!


Αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί και ένα διπλό συγκρότημα πυραύλων «cruise», εξοπλισμένο με οκτώ πυραύλους το καθένα. Η ομάδα τεσσάρων πολεμικών σκαφών, θα αναπτυχθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κασπίας Θάλασσας, για να εκτελέσει σε πραγματικές συνθήκες «πολέμου» και έντασης την πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας.

H πλειάδα πυραυλικών μέσων που βρίσκονται στο ρωσικό οπλοστάσιο, επιτρέπει εμπλοκές κατά ναυτικών στόχων ακόμη και με μη συμβατικά μέσα, πέραν των ακτοπλοϊκών πυραύλων SSM.
Τα πολεμικά πλοία είναι απολύτως έτοιμα να ριχτούν στη μάχη και πλήξουν χερσαίους στόχους στη
Συρία το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Βλαντιμίρ Κομοέντοβ και υπεύθυνος ταυτόχρονα, της ανάπτυξης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπως αναφέρεται από το πρακτορείο «Interfax».

Θυμίζουμε εδώ ότι, στις 7 Οκτωβρίου του 2015, τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία, επιχείρησαν από την Κασπία Θάλασσα, με στόχο την εξάλειψη 11 προγεφυρωμάτων της «Isis», εντός του εδάφους της Συρίας, με συνολικά 26 πυραύλους.

Στις 20 Νοεμβρίου, πολεμικά πλοία του Ρωσικού στόλου, χτύπησαν με 18 πυραύλους «cruise» σε επτά θέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου, στη συριακή επαρχία της Ράκα, το Ιντλίμπ αλλά και στο Χαλέπι. Και η επιχείρηση στέφθηκε μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. 
Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου