Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τα φωτα κρέμονται ακόμα στα Πλατάνια παρά τις "παρακλήσεις" του.... Λιμεναρχείου


Πριν δύο ακριβώς μήνες, το Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, κυκλοφόρησε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με το οποίο μας πληροφορούσε ότι το Δ.Λ.Τ.Ν. και το Λιμεναρχείο "παρακαλούσαν(!!!) τους επαγγελματίες των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα Ναυπάκτου" να προβούν στην άμεση αποξήλωση των καλωδίων (ρεύματος, TV κλπ) που εκτείνονται στον παραχωρούμενο χώρο (πάνω στα πλατάνια δηλ)

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Ημερομηνία: 5-04-2016
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                         
     ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                                                                       

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: «Εναέρια καλώδια στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ναυπάκτου».

Έπειτα από καταγγελίες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με το Λιμεναρχείο διενήργησε έλεγχο σχετικά με παράνομες ηλεκτροδοτήσεις. Δεν διαπιστώθηκε παράνομη ηλεκτροδότηση ή κλοπή ρεύματος κατά τα καταγγελλόμενα στη χερσαία ζώνη λιμένα Ναυπάκτου, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι σε πολλά καταστήματα υπάρχουν εναέρια καλώδια (ρεύματος, τηλεοράσεως, μουσικής), λάστιχα νερού κ.α. τα οποία εκτείνονται από τα καταστήματα στον παραχωρούμενο χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα.

Δεδομένου ότι απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση οποιωνδήποτε τέτοιων καλωδίων παρακαλούνται οι επαγγελματίες να προβούν στην άμεση αποξήλωση τους, άλλως θα επιβληθούν οι νόμιμες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

                              ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                             ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


Διαβάζοντας το Δ.Τ. του Δ.Λ.Τ.Ν. διαπιστώσαμε με έκπλξη ότι α) Η σύσταση προς τους επαγγελματίες - καταστηματάρχες να απομακρύνουν τα καλώδια που υπάρχουν στα πλατάνια μιας και "απαγορεύεται ρητος" η τοποθέτησής τους εκεί "ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ"!... Δηλαδή "Παρακαλεί το Δ.Λ.Τ.Ν. τους καταστηματάρχες" να σταματήσουν την.... παρανομία!!!.... 
και β) Πουθενά στο Δ.Τ. δεν αναφέρεται καταλητική ημερομηνία συμμόρφωσης των Καταστηματαρχών ώστε να επιβληθούν οι.....  "νόμιμες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις"!!!


Αν και πέρασαν, όπως είπαμε, δύο μήνες από τότε οι καταστηματάρχες τα μόνα καλώδια που απέσυραν από τα πλατάνια ήταν τα πεπαλαιωμένα και ίσως άχρηστα καλώδια της T.V.
Τα καλώδια ηλεκτρισμού και οι λάμπες φωτισμού παραμένουν στη θέση τους....


Ρωτήσαμε σχετικά τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Ν. κ. Αντώνη Φράγκο και η απάντηση που πήραμε ήταν πως το θέμα έχει παραπεμφθεί στο Λιμεναρχείο!!

Δεν γνωρίζουμε αν το Λιμεναρχείο "ευκαιρεί" να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες γιατί απ'  ότι γνωρίζουν όλοι με το μόνο που ασχολείται... είναι με το παρκάρισμα των αυτοκινήτων στον παραλιακό δρόμο!...

Επειδή το θέμα είμασταν οι πρώτοι που το αναδείξαμε από τον περσινό Ιούνιο, θέλουμε να πιστεύουμε στις ενέργειες του κ. Φράγκου ώστε να μην περάσει και το φετινό καλοκαίρι με κρεμασμένα τα φωτιστικά των παραλιακών Κέντρων στα πλατάνια, μιας και είναι και επικίνδυνα και αντιαισθητικά.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου