Στη συνηθισμένη του θέση στα «ορεινά» της Βουλής βρέθηκε χθες ο Κώστας Καραμανλής για να παρακολουθήσει τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. Σύμφωνα με το vima.gr, ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε για την εμφάνιση Κυριάκου: «Απόψε ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός».

Γράφει σχετικά το Βήμα:  «Το άγριο σφυροκόπημα που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση  και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα κυρίως όταν του είπε «αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε. Να παραιτηθείτε», αναπτέρωσε το ηθικό των βουλευτών της ΝΔ. Πρώτα απ΄όλα ήταν αυτό που ακούστηκε από τον Κ. Καραμανλή στις ορεινές θέσεις όπου βρισκόταν: «Απόψε ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός». Δεύτερο, τα θερμά χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα ενθουσιασμού της Ντόρας Μπακογιάννη μόλις ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του: «Είναι το κύτταρο της οικογενείας που δουλεύει, ρε παιδιά, ο Μητσοτάκης ήταν αχτύπητος», έλεγε και αποκάλυπτε ότι δεχόταν για τον αδελφό της συγχαρητήρια από βουλευτές όλων των κομμάτων πλην βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής».

Όπως αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, υπήρξε ενθουσιασμός στα στελέχη της Ν.Δ. για την εμφάνιση Μητσοτάκη και στο γραφείο του Προέδρου του κόμματος κερνούσαν σοκολατάκια και τρουφίτσες, παρουσία και της Αλεξίας Μπακογιάννη.