Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

O Σεισμός στη Ναύπακτο...




Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός στη Ναύπακτο...

Ο σεισμός έγινε λίγο πριν τις 09.00 και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κορινθιακού κόλπου Ο σεισμός έγινε αισθητός λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί σε περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κορινθιακού κόλπου, κοντά στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την κοινότητα Καμάρες της Αιγιάλειας.

Εν τω μεταξύ, τα 5,2 Ρίχτερ του χθεσινού σεισμού στην Πελοπόννησο συντάραξαν πολλές περιοχές. Το εστιακό βάθος ήταν μικρό και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, εκτός από τα Κρέστενα, όπου και το επίκεντρο, σε πολλές περιοχές απ' την Αιτωλοακαρνανία ως τη νότια Πελοπόννησο.


«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος, για τη σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή της Κρέστενας στην Ηλεία.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο Ευθύμιος Σώκος, «θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να είμαστε βέβαιοι», ενώ σχετικά με την εξέλιξη της μετασεισμεικής δραστηριότητας, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου