Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Το "ΞΕΝΙΑ" προορίζεται για εγκατάση ... προσφύγων;... Ο Δήμος τι κάνει;....


Σε Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα "τον εξωτερικό εξωραισμό του ΞΕΝΙΑ" μιλώντας σχετικά το μέλος της κ. Μιχάλης Ζυγορονίκος, είχε καταλήξει με την εξής πρόβλεψη:
"Θεωρώ τις ενέργειες αποκατάστασης του ΞΕΝΙΑ ημίμετρα αλλά, συμφωνώ να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρχει αυτό το άσχημο θέαμα που αντικρίζουμε εμείς και οι επισκέπτες της πόλης, σήμερα και επί πλέον να καθαριστεί ο χώρος που τείνει, αν δεν έχει ήδη γίνει, εστία μόλυνσης για όλους μας...... Ένα θέλω όμως να τονίσω... Δεν γνωρίζω το τι ξέρει ο Δήμος αλλά πληροφορίες δικές μου λένε πως το κτήριο του ΞΕΝΙΑ το προορίζουν για  την εγκατάσταση προσφύγων....  Δεν κινδυνολογώ και απεύχομαι να βγούν αληθείς οι πληροφορίες μου....  Όμως έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον τόπο μας και ο Δήμος θα πρέπει αφενός μεν να βρει, το γρηγορότερο δυνατόν, ο ρ ι σ τ ι κ ή  λύση για το ΞΕΝΙΑ και αφετέρου να διερευνήσει τα λεγόμενά μου.... για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων..."!

Έκτοτε πέρασαν περισσότεροι από πέντε - έξη μήνες και  ο Δήμος ουδέποτε αναφέρθηκε ή ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί, σχετικά......

Ούτε σήμερα, που ο κίνδυνος να εγκατασταθούν στο ΞΕΝΙΑ μετανάστες είναι πλέον ορατός, έχουμε κάποια ενημέρωση για ενέργειες του Δήμου....

Χθες ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης κ. Γιάννης Μουζάλας δήλωσε:

"Θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα 50-70 χιλ. πρόσφυγες και μετανάστες .." και ότι
"θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας εκτάκτου ανάγκης σε όλη την Ελλάδα .."

Τι σημαίνει αυτό;....  Μήπως ο Δήμος Ναυπακτίας μπορεί να μας πληροφορήσει;...
Όχι προσωπικά εμάς, γιατί ξέρουμε, αλλά τους Δημότες του....

Εκεί στο Δήμο ας διαβάσουν με προσοχή το σχετικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Υπουργού...


ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ  Ο Λ Η  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την επίσημη παραδοχή ότι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα 50 έως 70 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας. Οπως τόνισε ο κ. Μουζάλας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 22 χιλιάδες εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και ο αριθμός θα αυξηθεί σε 50 με 70 χιλιάδες το επόμενο διάστημα, όπως δείχνει η ιστορία.

Οι ροές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ στον Πειραιά υπάρχουν πάνω από 3.500 ξένοι μετατρέποντας το λιμάνι σε ένα άτυπο hot spot.

Τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας εκτάκτου ανάγκης σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί στις Βρυξέλλες το ελληνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης όπου ζητείται και οικονομική βοήθεια 450 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός ανέφερε ότι από τους εγκλωβισμένους ένα μέρος είναι μετανάστες και θα φύγουν για τις χώρες τους με το πρόγραμμα επαναπροώθησης καθώς δεν θα θέλουν να μείνουν φυλακισμένοι.

Διέψευσε ότι θα γίνουν 120 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι θα δηιουργηθούν οι χώροι φιλοξενίας με σκηνές και άλλες υποδομές. Απαραίτητα είναι δε τα κονδύλια για τη σίτιση, στέγαση και πρόσληψη προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, τριακόσιους πρόσφυγες πήρε χθες η ΠΓΔΜ, μέσω της ουδέτερης ζώνης και στη συνέχεια έκλεισε το σημείο διέλευσης.

Από τις 4, χθες το μεσημέρι, έως τις 8 το βράδυ, πέρασαν 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία αλλά έκτοτε, το σημείο έχει κλείσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες και άλλοι 400 είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου