Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδία στο Αιγαίο....



Οι Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα το Πολεμικό Ναυτικό θρηνούν για την απώλεια τριών Ελλήνων στρατιωτών. Λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του πολεμικού ελικοπτέρου βρέθηκαν τα συντρίμμιά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες. Το ίχνος του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, είχε χαθεί στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Στις έρευνες μετείχε η φρεγάτα απ' όπου απονηώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma. Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι δύο χειριστές και ο μηχανικός.Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η φρεγάτα μετείχε στην άσκηση “Αστραπή”. Το ελικόπτερο χάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λέρου.

Είκοσι χρόνια μετά την τραγωδία στα Ιμια (κάτω από διαφορετικές συνθήκες βεβαίως) η χώρα θρηνεί για την απώλεια των τριών στρατιωτών.

Η αρχική ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου