Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τη Ι. Μητρόπολη Ναυπάκτου

Θέμα: Οι Τρείς Ιεράρχες (Μέγας Βασίλειος – Γρηγόριος Θεολόγος - Ιωάννης Χρυσόστομος) και η οικογένεια

Μαθητικὸς Λογοτεχνικὸς Διαγωνισμός    Θέμα: Οι Τρείς Ιεράρχες  και η οικογένεια
Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, θέλοντας να τιμήσει τους Προστάτες της Ελληνικής Παιδείας, τους Τρεις Ιεράρχες, και να παρακινήσει και βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με τους Τρεις Ιεράρχες και να αναδιφήσουν στο σπουδαίο θεολογικό, συγγραφικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό έργο τους, προκηρύσσει μαθητικό Διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, με τους παρακάτω όρους.

Ὅροι Συμμετοχῆς:

1. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές-μαθήτριες όλων των τάξεων των Λυκείων και των Γυμνασίων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου (Τριχωνίδος, πρ. Παρακαμπυλίων) και στους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου που είναι κάτοικοι του Δήμου Ναυπακτίας και της περιοχής του πρώην Δήμου Χάλκειας (Τρικόρφου Ναυπακτίας, Γαυρολίμνης, Ἄνω καί Κάτω Βασιλικῆς κλπ.) και της περιοχής του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων (Αγίου Βλασίου) αλλά φοιτούν σε Σχολεία εκτός της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, οι οποίοι μπορούν να εργασθούν ατομικά ή σε ομάδες.
2. Θέμα του Διαγωνισμού είναι: «Οι Τρείς Ιεράρχες (Μέγας Βασίλειος – Γρηγόριος Θεολόγος - Ιωάννης Χρυσόστομος) καί η οικογένεια».
Το θέμα του Διαγωνισμού είναι κοινό, αλλά θα αξιολογηθούν ξεχωριστά οι μαθητές του Γυμνασίου από τους μαθητές του Λυκείου και βεβαίως θα υπάρχουν ξεχωριστά βραβεία για κάθε βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο).
3. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να δημιουργήσει:
–ένα ΠΕΖΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (μικρής έκτασης –μέχρι 1500 λέξεις ή μέχρι 5 σελίδες Α4– λογοτεχνικό κείμενο: δοκίμιο, διήγημα, χρονογράφημα)

–ένα ΠΟΙΗΜΑ (σε παραδοσιακό ή ελεύθερο στίχο).
Οι εργασίες να είναι αδημοσίευτες, δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες.
4. Βοηθητικά στοιχεία για την ανάπτυξη του θέματος περιέχονται σε ειδικά κείμενα που έχει συντάξει η Ιερά Μητρόπολη και συνοδεύουν τον Διαγωνισμό, και τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως: www.parembasis.gr, στην ενότητα με θέμα «ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ». Τα κείμενα αυτά μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τα αναζητήσει και απο την Ιερά Μητρόπολη (βλ. στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος του παρόντος).
Μπορεί επίσης ο κάθε διαγωνιζόμενος να αναζητήσει και να βρει πρόσθετες πληροφορίες μόνος του.
5. Τα έργα θα παραδοθούν στην Ιερά Μητρόπολη, δια μέσου της Διεύθυνσης του κάθε Σχολείου ή απευθείας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016.
6. Οι διαγωνιζόμενοι θα αναγράφουν ευκρινώς τα εξής απαραίτητα στοιχεία τους: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατέρα, Σχολείο και τάξη, και τηλέφωνο επικοινωνίας. Προαιρετικά ταχυδρομική Διεύθυνση και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).
7. Τα έργα των διαγωνιζομένων θα τα αξιολογήσει ειδική επταμελής Επιτροπή, που έχει ορίσει η Ιερά Μητρόπολη, αποτελούμενη από τρεις θεολόγους και τρεις φιλόλογους και έναν εκπρόσωπο της Ι. Μητροπόλεως.
8. Θα δοθούν τρια έπαθλα (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) για κάθε βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο). Δηλαδή, συνολικά θα δοθούν ἕξι (6) έπαθλα-βραβεία, ως εξής:
Λύκειο:
  • 1ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα , Βιβλίο και 100 ευρώ.
  • 2ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα , Βιβλίο και 50 ευρώ.
  • 3ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα , Βιβλίο και 50 ευρώ.
Γυμνάσιο:
  • 1ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα , Βιβλίο και 100 ευρώ.
  • 2ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα , Βιβλίο και 50 ευρώ.
  • 3ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα , Βιβλίο και 50 ευρώ.
Θα δοθούν ακόμη έπαινοι, κατά την κρίση της Επιτροπής, και σε άλλα έργα που θα διακριθούν, ενώ και σε κάθε διαγωνιζόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή του, θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.
9. Η βράβευση θα γίνει στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ναύπακτο, την παραμονή της Εορτής των Τριών Ιεραρχών (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016) μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής (ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:00 μμ και τελειώνει στις 6:30 μμ).
10. Τα έργα των μαθητών που θα βραβευθούν θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου «Εκκλησιαστική Παρέμβαση» (http://parembasis.gr).
Στοιχεία επικοινωνίας: Για κάθε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως: Γ. Αθανασιάδη-Νόβα 1, πλατεία Λιμένος, Ναύπακτος (τηλ: 2634023258 – 6972506503 π. Καλλίνικος Γεωργάτος, ηλεκτρονική διεύθυνση: imnab@otenet.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου