Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Αστυνομικοί πυροβόλησαν ληστές αλλά... δεν ανέφεραν το περιστατικό!!


Περίεργη υπόθεση... Αστυνομικοί πυροβόλησαν ληστές, αλλά δεν ανέφεραν το περιστατικό

Μία περίεργη υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς δύο αστυνομικοί καταδίωξαν τρεις ληστές, πυροβόλησαν και πέτυχαν τον έναν, αλλά ουδέποτε ανέφεραν το περιστατικό, ως όφειλαν, στην υπηρεσία τους. Ο πυροβολισμός αποκαλύφθηκε αφού ο ένας από τους δράστες μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο. Αμέσως κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία για τους δύο αστυνομικούς, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Το περίεργο αυτό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Τετάρτη. Οι αστυνομικοί, ηλικίας 28 και 46 ετών, κλήθηκαν να επέμβουν σε περιστατικό κλοπής αυτοκινήτου, έξω από σούπερ μάρκετ. Όταν κατέφτασαν στο σημείο, υποχρεώθηκαν σε καταδίωξη των τριών δραστών, ηλικίας 28, 32 και 30 ετών. Στην προσπάθειά τους να τους σταματήσουν, ο 28χρονος αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 32χρονο δράστη. Παρ' ότι όφειλαν να αναφέρουν με πάσα λεπτομέρεια το περιστατικό, οι δύο αστυνομικοί το απέκρυψαν. Δεν υπολόγισαν, ωστόσο, την εξέλιξη. Ο 32χρονος δράσης μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Όπως υποστήριξε αργότερα ο αστυνομικός, δεν αντιλήφθηκε ότι τραυμάτισε το δράστη. Ωστόσο, όφειλε να αναφέρει ότι πυροβόλησε, κάτι που, για άγνωστο λόγο, δεν έπραξε, όπως και ο 46χρονος συνάδελφός του. Για το λόγο αυτό, σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, εναντίον των δύο αστυνομικών, με την κατηγορία της επικίνδυνης βλάβης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων για τον 28χρονο, ενώ για τον 46χρονο απαγγέλθηκε κατηγορία για υπόθαλψη.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ο 32χρονος και ο 28χρονος δράστες, ενώ αναζητείται ο 30χρονος. Για τους τρεις δράστες σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής από κοινού, αντίσταση και
απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά περίπτωση.

Επιπλέον, σε βάρος του 32χρονου συλληφθέντα ιδιώτη εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν σε νόμιμο έλεγχο από κοινού και κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου