Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Μαχαίρι» σε συντάξεις και παροχές δημοσιογράφων

 
 Σε νέες μειώσεις, ύψους 3,2 εκατ. ςευρώπου υπερβαίνουν και το 20% στις επικουρικές συντάξεις προχωρεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ενώ σχεδιάζει κι άλλες περικοπές σε ιατροφαρμακευτικές και νοσηλευτικές παροχές ασφαλισμένων.
 
Ταυτόχρονα αποφάσισαν νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Ταμείο και δηλώνουν ότι θα κάνουν έξωση στους ανέργους.Οι μειώσεις των συντάξεων θα ισχύσουν από την 1.1.2016 ενώ στις αποδοχές των εργαζομένων από την 1.12.2015Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν την παραμονή της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ, όπου συζητείται η εισήγηση Κατρούγκαλου για την μεγάλη αιματοχυσία στα ταμεία.
 
Την εισήγηση στο δημοσιογραφικό ταμείο, για τη νέα σφαγή των επικουρήσεων στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, έκαναν ο πρόεδρος Ευαγγ. Τάτσης, της ομάδας Γκανά από την ΕΠΗΕΑ (οικονομικός διευθυντής μέχρι το λουκέτο στην Ελευθεροτυπία), η πρόεδρος της επιτροπής του ΤΥΠ Α. Σταθάτου και ο αναπληρωτής ταμίας Σίμος Καταϊφτσής από τη Θεσσαλονίκη.
 
Οι περικοπές των συντάξεων υπολογίζονται σε ετήσια βάση σε 3,2 εκ. Ευρώ. Η νέα παράνομη μείωση των επικουρικών συντάξεων του ΕΔΟΕΑΠ περιλαμβάνει τροποποίηση της απόφασης 22/2010 (αυθαίρετες περικοπές Σπανοπούλου) με επανυπολογισμό του ετήσιου ποσού που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι , από το οποίο αφαιρούνται αρχικά δύο μηνιαίες καταβολές και εν συνεχεία το ποσό που απομένει διαιρείται δια 12 και επιβάλλεται εκ νέου οριζόντια μείωση 8%.
 
Σε ό,τι απομένει γίνεται βέβαια νέα παράνομη (αντικαταστατική) παρακράτηση για περίθαλψη, οι κρατήσεις για φόρο εισοδήματος κλπ.
 
Σε ένα κείμενο μιας σελίδας, κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο «πρόταση εξορθολογισμού συντάξεων» και σε τέσσερις παραγράφους, εκτελούνται εν ψυχρώ από την πλειοψηφία του ΔΣ οι αποφάσεις για τους συνταξιούχους του ταμείου, προφανώς για να αιτιολογηθεί η στάση πληρωμών του εφάπαξ των νέων συνταξιούχων και να αποφύγουν τις πιέσεις από προμηθευτές (φαρμακεία, νοσηλευτήρια, διαγνωστικά κλπ) που υπολογίζονται σε 13 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου