Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Απειλείται με διάσπαση η Νέα Δημοκρατία

Αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία; Next year! - Απειλείται με διάσπαση το κόμμα! - Καμία παραίτηση για το εκλογικό ρεζιλίκι


- Μετά το εκλογικό... στραπάτσο η ΚΕΦΕ συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας
- Έκρυθμη η κατάσταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας λόγω... τεχνικών προβλημάτων
- Δεν παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, άγνωστο τι θα κάνει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος
- Θετικά βλέπει η Μαριέττα Γιαννάκου την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει μεταβατική πρόεδρος
Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη
- Στελέχη της ΟΝΝΕΔ έφτασαν στη Συγγρού για να διαμαρτυρηθούν

Tα σενάρια της επόμενης μέρας μετά τη σημερινή... τραυματική εμπειρία με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ εξετάζουν πλέον στη Λεωφόρο Συγγρού, ευελπιστώντας πως το επόμενο διάστημα θα καταφέρουν να περιορίσουν και το πολιτικό κόστος που ενδέχεται να υπάρξει. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.

Ήδη πάντως οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν παρουσιάσει διαφορετικές θέσεις για το τι θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα.
 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να τηρηθεί το καταστατικό και να συνεδριάσει εκ νέου άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για να καθορίσει νέα ημερομηνία εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Άγνωστο παραμένει αν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα υποβάλει την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης νωρίτερα, ζήτησε την άμεση σύγκληση του αρμοδίου οργάνου, της ΚΕΦΕ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΕΦΕ αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα, στις 13:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
 
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκου για να αναλάβει μεταβατικό ρόλο μέχρι τις εκλογές. Την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων, κάτι που δεν έγινε πάντως αποδεκτό.
Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή κατάσταση και τόνισε πως ο κ. Παπαμιμίκος πρέπει να παραιτηθεί.  Αργά το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης  ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μετά στο μπάχαλο που επικράτησε την Κυριακή στη Νέα Δημοκρατία, ανέλαβε.... δράση, και ήταν σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του κόμματος, με στόχο να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος, στις αρχές του χρόνου, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.
 
Τα γαλλικά του Μεϊμαράκη προς τον Μητσοτάκη
Μετά την αναβολή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Εύαγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως ζήτησε από τον συνυποψήφιό του να παραιτηθεί και η αντίδραση δεν ήταν αυτή που περίμενε. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μεϊμαράκης, ήταν έξαλλος και απάντησε με "γαλλικά" στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να διακοπεί η συζήτηση.
 
Όσα έδειξαν οι κάλπες
Μπορεί οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία να αναβλήθηκαν, ωστόσο, τα στοιχεία που προκύπτουν από όσους... πρόλαβαν να ψηφίσουν είναι άκρως ενδιαφέροντα!
Κι αυτό γιατί σε κάποια εκλογικά τμήματα δεν γνώριζαν τα περί αναβολής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από τα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν, το αποτέλεσμα έδειχνε σαφές προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κάποιοι μάλιστα το χαρακτηρίζουν "διακριτό".
 
Από εκεί και πέρα φαίνεται πως υπήρχε "μάχη" για την δεύτερη θέση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη! Που σημαίνει ότι ο τέταρτος υποψήφιος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τερμάτιζε τελευταίος!
Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέκυψαν από τα λίγα εκλογικά τμήματα στα οποία ψήφισαν νωρίς το πρωί, κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που συνήθως ασκούν πρώτοι το εκλογικό τους δικαίωμα σε κάθε αναμέτρηση.
Όλα αυτά, λένε κάποιοι, δείχνουν μια τάση μέσα στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας.
 
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι

"Καρφιά" προς τους υπεύθυνους του φιάσκου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης: "Ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη (γιατί δεν ξέρω αν οι υπεύθυνοι αυτού του φιάσκου έχουν το θάρρος να το πράξουν) από τον κόσμο της ΝΔ τους οποίους για ακόμη μια φορά πληγώσαμε. Εδώ και καιρό, έχω επισημάνει στην ΚΕΦΕ την σωρεία προβλημάτων που διαφαίνονταν (πρακτικά συνεδριάσεων) αλλά δεν δημιούργησα θέμα για το καλό της παράταξης. Μετά την αποχώρησή μου από την χθεσινή και σημερινή ΚΕΦΕ λόγω του διαφαινόμενου και εν τέλει φιάσκου της διαδικασίας επισημαίνω το εξής: πρέπει άμεσα να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι και να ξεκινήσει από αύριο το πρωί η ανασυγκρότηση της μεγάλης παράταξης γιατί αυτό έχει ανάγκη η πατρίδα", αναφέρει η δήλωσή του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου