Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Προσοχή! .. "Θερίζουν" οι.... απατεώνες!

`Θερίζουν` την Ελλάδα οι απατεώνες της κρίσης! Προσοχή! Και νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη!

Νέες περιπτώσεις απάτης ή κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνίασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα κρούσματα -πάντως- είναι καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, με τους ηλικιωμένους να αποτελούν εύκολα θύματα την εποχή της κρίσης.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Νάουσας ταυτοποίησαν έναν 43χρονο ως δράστη δύο περιπτώσεων απάτης που έγιναν τις τελευταίες μέρες στη Νάουσα σε βάρος ισάριθμων ηλικιωμένων γυναικών. Προσποιούμενος τον λογιστή και με το πρόσχημα ότι συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων έχουν χρέος προς την εφορία, ο επιτήδειος κατάφερε να βάλει στην τσέπη του από μία 84χρονη και μία 81 χρόνων -αντιστοίχως- 470 και 800 ευρώ. Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Βέροιας.

Εξάλλου, στη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε βάρος ισάριθμων ηλικιωμένων, με "πρωταγωνίστρια" μία 44χρονη, η οποία και κατά το παρελθόν απασχόλησε τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, εκτίοντας, μάλιστα, σχετική ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας 'Ανω Πόλης - Αγίου Παύλου, η 44χρονη προσέγγισε με διάφορες προφάσεις τα θύματά της και ακολουθώντας τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Τα κρούσματα σημειώθηκαν διαδοχικά στις περιοχές 'Ανω Πόλη, Περαία και Ανάληψη, κατά τον Μάρτιο και Απρίλιο της φετινής χρονιάς, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις άνθρωποι που φέρονται ως συνεργοί.
 
Στην περίπτωση της 'Ανω Πόλης, η 44χρονη προσποιούμενη την τραπεζικό υπάλληλο και τη δήθεν γνωριμία της με 86χρονη, κατόρθωσε να μπει στο σπίτι της, απ' όπου πήρε 100 λίρες Αγγλίας.

Σε άλλη περίπτωση, στην Περαία, προσέγγισε 74χρονο που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του και ζητώντας δήθεν πληροφορίες σχετικά με την περιοχή, απέσπασε την προσοχή του ηλικιωμένου, αφαιρώντας από την τσέπη του 650 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση, στην Ανάληψη, η επιτήδεια πλησίασε με άλλο άτομο μία ηλικιωμένη, και αφού προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν να ανεβάσει τα ψώνια της στο διαμέρισμα, μπήκαν στο εσωτερικό του, όπου με την ίδια μέθοδο άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και προσωπικά της αντικείμενα. Κι εδώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία πλημμελειοδικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου