Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Βόμβες" στο... Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας


Δύο "βόμβες" μεγατόνων έπεσαν χθες βράδυ κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας. Η πρώτη από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν/Δ κ. Μένιο Χάρο οποίος αναφέρθηκε στο επεισόδιο που συνέβη στις 30/10 κατά τη διάρκεια των "Παζαριών" όταν, όπως είπε, "κατά τη διάρκεια διενέργειας κοινού ελέγχου από το ΣΕΠΕ και το Λιμεναρχείο, οι ελεγκτές δέχθηκαν απρόσκλητη επίθεση από οργανωμένη ομάδα ατόμων με χειροδικίες, απειλές και προπηλακισμούς που ανάγκασαν τους ελεγκτές να... αποχωρήσουν". Τόνισε μάλιστα ότι "το γεγονός παρουσιάστηκε πολύ διαφορετικά από τα Μ.Μ.Ε."!

Η φράση "οργανωμένη ομάδα ατόμων" ήταν αυτή που δημιούργησε "κάποιους εκνευρισμούς" και "έντονες συζητήσεις" στο δ.σ. μεταξύ του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Σύψα και του κ. Χάρου αλλά και μεταξύ των πολιτών που είχαν ζήσει τα... "Παζάρια" και, όπως έλεγαν, πράγματι υπήρχε "κάποια ομάδα περιφρούρησης" που ενεργούσε και πέραν του "πρωτάκουστου σκοπού σύστασής της"!

Στη συνέχεια ο κ. Χάρος αναφέρθηκε σε Απόφαση του δ.σ. του Ε.Κ./Ν.Δ. και ζήτησε από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου:
α) Να εκδοθεί ψήφισμα που να "καταδικάζει το γεγονός"
β) Να ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε "να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι" και
γ) Να συσταθεί επιτροπή ώστε "μην παρατηρηθούν στο μέλλον τέτοιου είδους... φαινόμενα"!

Το δ.σ. αποφάσισε να συζητηθούν τα προτεινόμενα από το Ε.Κ. στον "απολογισμό των Παζαριών"!

Η 'άλλη "βόμβα" ήρθε από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ράπτη οποίος παρουσίασε 80 Τιμολόγια και εντάλματα πληρωμής της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, για καταχωρήσεις σε τοπική εφημερίδα, Ανακοινώσεων που ήταν μεγαλύτερα των "νομίμων" λέγοντας συγκεκριμένα πως "ο Δήμος κατέβαλε 800 ευρώ για μια ανακοίνωση τη στιγμή που η αξία της καταχώρησης δεν υπερέβαινε το ποσό των.... 300 ευρώ"

Τα δύο αυτά θέματα πιστεύουμε πως θα απασχολήσεων για καιρό την τοπική κοινή γνώμη....

ΠΗΓΗ: F.B. ASTRO NAFPAKTOS

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου