Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Προκαλεί ο κ. Φίλης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015

Προκαλεί ο κ. Φίλης με την ανακοίνωση περί έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περικοπή αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση

Ακυρώνονται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού από τους ίδιους τους υπουργούς του!!!

Δευτέρα 5/10/2015:

Ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων την έναρξη ενός «μεγάλου και συμμετοχικού διαλόγου», όπως ακριβώς ανέφερε, για το νέο νόμο-πλαίσιο για την παιδεία.

Τρίτη 6/10/2015:

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης, κατά την ομιλία του στη Βουλή αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στις βαθμίδες εκπαίδευσης προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα καταργείται η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Ιδρύματος (Σ.Ι.) των Πανεπιστημίων να επιλέγουν τους τρεις υποψηφίους, από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί, για τη θέση του πρύτανη.

Υπάρχει κάποιου είδους κομματική σκοπιμότητα ή άλλο συμφέρον πίσω από αυτή την ενέργεια;

Το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι ένας σύγχρονος θεσμός, που εισήχθη στην πανεπιστημιακή ζωή με τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου, ως ένα νέο όργανο διοίκησης, δίπλα στον πρύτανη και τη Σύγκλητο, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο λαμπροί Έλληνες και Ξένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι.

Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να τροποποιεί τον Ν. 4009/2011, ο οποίος ψηφίστηκε με την συντριπτική πλειοψηφία των 255 βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ο ίδιος και το κόμμα του κατά το παρελθόν χαρακτήριζαν πραξικοπηματικές.

Αν θέλει και μπορεί, ας καταθέσει ο κ. Φίλης Νομοσχέδιο στη Βουλή, όπως επιβάλλει το Σύνταγμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου