Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ για τις Εκδηλώσεις της Ναυμαχίας


Η ιστορική κληρονομιά  της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
στον  Ευρωπαϊκό κόσμο

 


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 444η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Η έκθεση του Άλκη Πιερράκου «Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου», στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου σε συνδιοργάνωση  με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου που συνεχίζεται ως την 1η Νοεμβρίου 2015, συγκέντρωσε το ενδιαφέρων του φιλότεχνου κοινού. Η έκθεση με γκραβούρες του Ν. Μακρυγιάννη έδωσε τη δική της πινελιά στις εκδηλώσεις, ενώ  η  συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου μας ταξίδεψε στην έντεχνη μουσική.  

Στο συνέδριο με θέμα:   «Η ιστορική κληρονομιά  της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στον Ευρωπαϊκό κόσμο» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών & το Κέντρο Μελετών Ιονίου,  τονίστηκε ότι η Ναυμαχία της Ναυπάκτου υπήρξε η αφετηρία ιστορικών εξελίξεων στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η  διεθνής πρωτοβουλία που είχε  αναλάβει ο Δήμος Ναυπακτίας, για τη δημιουργία Δικτύου Ευρωπαϊκών  Πόλεων για τη Ναυμαχία του Lepanto,  με έδρα  την  πόλη της Ναυπάκτου, κατέληξε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου πρόθεσης συνεργασίας με ευρωπαϊκούς δήμους, περιφέρειες και οργανώσεις με  εξαιρετικές πλέον προϋποθέσεις ανάδειξης της πόλης μας στον πολιτισμό και τον πολιτιστικό τουρισμό.

      Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας  μάγεψε φέτος τους θεατές και συγκίνησε βαθύτατα τις  ξένες αποστολές που φιλοξενούνταν στην πόλη μας. Η ευρηματική μορφή  του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, η ποιοτική θεατρική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων και η αποτύπωση της έντασης της ναυμαχίας με την προσεγμένη μουσική καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους.

O Δήμος Ναυπακτίας  ευχαριστεί θερμά  για τη συμβολή τους στην Αναπαράσταση της Ναυμαχίας το Υπουργείο Πολιτισμού & την Αρχαιολογία Αιτ/νίας και Λευκάδος, τη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, την ΕΡΤ 2 & ΕΡΑ Δίκτυο, τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές», τη Σχολή Χορού Λίας Αποστολοπούλου, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αλεξίας Παληού, τον Γιώργο Κατσάμπα (Ηθοποιό), τον Μαλλίδη Κοσμά  (βαρκάρης) και ιδιαίτερα ευχαριστεί όλους τους μικρούς και μεγάλους Εθελοντές, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου  που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

   Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου