Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τι θα γίνει με τη μητέρα της Ζωής

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ξεκαθάρισμα στο ΕΣΡ - Τι θα γίνει με τη μητέρα της Ζωής


 Δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών έχει πάρει η κυβέρνηση... ωστόσο το εμπόδιο είναι η αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ συνεχίζει να λειτουργεί με 4 από τα 7 προβλεπόμενα μέλη, καθώς τα 3 (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρός της) έχουν αποχωρήσει. Προκειμένου λοιπόν η κυβέρνηση να αποφύγει ενστάσεις επί των αδειοδοτήσεων λόγω της μειωμένης σύνθεσης του ΕΣΡ, ετοιμάζεται να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να οριστούν τα νέα μέλη. Τη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων θα κάνει ο Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέλη του ΕΣΡ που θα «ξεκαθαριστούν» είναι και η Λίνα Αλεξίου, δημοσιογράφος και μητέρα της πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη Προέδρου του ΕΣΡ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε κατηγορήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην προηγούμενη βουλή, ότι παρακωλύει το έργο της αντικατάστασης του ΕΣΡ και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το κάνει λόγω της μητέρας της Λίνας Αλεξίου.

Η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της πρώην προέδρου της βουλής:

lina1_0.jpg
«Κάποιοι έχουν συγγενείς στο ΕΣΡ»
Στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, τον Ιούλιο του 2015, πριν τη διάσπαση του κόμματος, είχε σημειωθεί επεισόδιο με την οικογένεια Παππά, του υπουργού Νίκου και του πατέρα του Στέλιου, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ολα ξεκίνησαν με την ομιλία του Νίκου Παππά ο οποίος είπε ότι επιτέλους η Βουλή θα πρέπει να διορίσει πρόεδρο του ΕΣΡ για να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη και ο πατέρας του υπουργού, Στέλιος Παππάς, ο οποίος είπε ότι κάποιοι έχουν συγγενείς στο ΕΣΡ, φωτογραφίζοντας την μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είναι προσωρινή πρόεδρος του Συμβουλίου.
Η πρόεδρος της Βουλής, τότε ζήτησε το λόγο επί προσωπικού λέγοντας στον κ. Παππά «Δεν σου επιτρέπω», ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το αγωνιστικό παρελθόν της μητέρας της Λίνας Αλεξίου.
«Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Επικρατείας, ο σύντροφος και φίλος Νίκος Παππάς έκανε αναφορά στη διαδικασία επιλογής του ΕΣΡ. Πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή τα μέλη της οποίας ορίζονται από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με πλειοψηφία 4/5», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου εξηγώντας και πρόσθεσε:
«Να υιοθετεί μια από τις πολλές επαίσχυντες συκοφαντίες στο πρόσωπο μου αλλά και στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που προσωπικά δεν επιτρέπω να σπιλώνει κανείς. Την Λίνα Αλεξίου που είναι μια δημοσιογράφος άσπιλη που δεν είχε αφεντικά και υπέβαλε την παραίτησή της πολλές φορές αν και είχε ανήλικα παιδιά, βασανίστηκε στη δικτατορία, στάθηκε στο σύζυγό της που φυλακίστηκε», είπε η πρόεδρος της Βουλής.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η Λίνα Αλεξίου διορίστηκε το 2011 στο ΕΣΡ και δεν την πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν δέχεται και δεν θα δεχόταν παρεμβάσεις από κανέναν, ούτε από συγγενείς της, ούτε από κανέναν. «Και γι΄αυτό το λόγο δέχθηκε συκοφαντική επίθεση», όπως είπε, από εφημερίδα, «συκοφαντία που στράφηκε και κατά της ιδίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εμφανίστηκε η μητέρα της να εισπράττει παρανόμως επίδομα ανήλικου τέκνου 29 ευρώ και ονειδίστηκε μέχρι να δικαιωθεί δικαστικά κάτι που αποσιωπήθηκε». Εάν σύντροφε Στέλιο αυτά είναι τα όπλα για να δώσουμε τον πόλεμο, έχουμε πρώτα ηττηθεί μέσα μας, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στη Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ο Νίκος Παππάς λέγοντάς της:
«Στην παρέμβασή μου ήμουν σαφής. Λέω ότι η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρέπει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση. Η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ έχει λήξει. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε και έχω και προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός να κάνω τα πάντα ώστε η σύνθεση του ΕΣΡ που θα αποδώσει τις άδειες τις νόμιμες, να έχει νόμιμη σύνθεση».
Η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε ξανά το λόγο, αλλά το προεδρείο της κεντρικής επιτροπής δεν της τον έδωσε...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου