Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Εβδομάδα ανακύκλωσης» από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας: «Παίζω και μαθαίνω για την ανακύκλωση»


 

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με γνωστή την δραστηριοποίησή του στο χώρο εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ναυπακτίας, Δωρίδας και Θέρμου, διοργανώνει «Εβδομάδα Ανακύκλωσης», συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο στην εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται από σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην Ναύπακτο.

Κύριος στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην οικιακή κομποστοποίηση, στην ανακύκλωση και τον εθελοντισμό.

Πρωτότυπες διαδραστικές δραστηριότητες και παιγνίδια για τα παιδιά 4-12ετών, θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο χώρο του περιπτέρου, από τις 12:00 – 14:00 και από 18:00 -20:00, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν στην «Πόλη της Ανακύκλωσης».

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενημέρωσης, μαζί με διαφημιστική σακούλα ανακύκλωσης, θα μοιράζεται έντυπο υλικό για όλες τις αντίστοιχες δράσεις του Συνδέσμου, ενώ ειδική ενημέρωση θα γίνεται για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Θα παρουσιαστεί οπτικό υλικό που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις του Συνδέσμου (Λειτουργία ΧΥΤΑ, λειτουργία συστήματος μπλε κάδων, ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, διανομή τσάντας ανακύκλωσης σε σχολεία κ.α.).

Το Σαββατοκύριακο 31/10-1/11 στο χώρο του περιπτέρου του Συνδέσμου θα συμμετέχει και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία θα ενημερώσει για θέματα ανακύκλωσης και ορθής χρήσης του μπλε κάδου καθώς και των υλικών που αυτός δέχεται.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Σαλαμούρας, με αφορμή την έναρξη της «Εβδομάδας Ανακύκλωσης» στο παζάρι της Ναυπάκτου αναφέρει: «έχοντας βάλει στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας τη φροντίδα για το περιβάλλον, πρωτοστατούμε στην προσπάθεια ανακύκλωσης των απορριμμάτων, με στόχο να γίνει η ανακύκλωση υπόθεση όλων. Για τον λόγο αυτό, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο Ανακύκλωσης, που αφορά στην ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, γυαλιού, ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων, μπαταριών, ώστε τα ανακυκλούμενα υλικά και αντικείμενα να συγκεντρώνονται τοπικά και να προωθούνται για ανακύκλωση, αντί να καταλήγουν στις χωματερές, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου