Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας πάχυνε, άλλαξε, υπέγραψε μνημόνιο



Spiegel: Ο Τσίπρας πάχυνε, άλλαξε, υπέγραψε μνημόνιο
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel με ένα μακροσκελές άρθρο του, αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και στο πόσο πολύ έχει αλλάξει και φυσιογνωμικά και στις απόψεις και τους στόχους του, τους τελευταίους μήνες.


Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα πως: «Ο Τσίπρας άλλαξε και φυσιογνωμικά. Είναι ένα καθημερινό θέμα στα ελληνικά μίντια το γεγονός ότι ο τέως πρωθυπουργός πήρε μερικά κιλά παραπάνω. Οι έμπιστοί του αποδίδουν το γεγονός στο άγχος και στις πολλές ώρες δουλειάς. (...)


Για φίλους και εχθρούς ο Τσίπρας είναι πλέον ένας κανονικός θνητός, κανένας άγιος και κανένας διάβολος. Το μεγάλο του προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει συρρικνωθεί. Πολιτικοί παρατηρητές περιμένουν για τις νέες εκλογές μια μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Το μεγάλο αδύναμο σημείο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ότι υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Το πρόβλημά του είναι πολύ περισσότερο ότι δεν ακολουθεί καμία σαφή γραμμή. Την μια ημέρα υπόσχεται να διαπραγματευθεί εκ νέου τμηματικά το πρόγραμμα και την επομένη λέει ότι θα το ακολουθήσει κατά γράμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου