Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο Αιγαίο!

synagermos_aigaio

Στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία;

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει πως δεν βλέπει τις επιθετικές κινήσεις αμφισβήτησης της Τουρκίας στο Αιγαίο και μοιάζει να μαστίζεται απο έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, ρίχνοντας τα βάρη στην εσωτερική κρίση της Τουρκίας και αναμένοντας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Με συνεχή προκλητικά NAVTEX που εξέδωσε όπως αυτό της 29ης Ιουλίου απο το σταθμό της Ατάλειας, για το σκάφος ANTONIO MEUCCI να προβεί σε εργασίες επισκευαστικές σε υποβρύχιο, σε ελληνική περιοχή στην υφαλοκρηπίδα της Ρόδου αφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία. Είναι η ίδια περιοχή που είχε προκαληθεί διένεξη με την Ελλάδα αφού η Τουρκία είχε παραχωρήσει την ελευθερία κινήσεων στη περιοχή, με την  Turkish Petroleum Corporation για «σεισμογραφικές» έρυνες.
naftex

Λίγες μέρες νωρίτερα, πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το σκάφος EXPLORA προσπάθησε να πραγματοποιήσει άλλες εργασίες, όμως μετά την αντίδραση των ελληνικών αρχών αποχώρησε.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία παρελαύνει στον αέρα με συνεχείες παραβιάσεις που μόνο για φέτος έπιασαν αριθμό ρεκόρ με 55 εμπλοκές (έναντι 8 της περασμένης χρονιάς) και ήδη 18 πτήσεις πάνω απο ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έχουν φθάσει τις 1071.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου