Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Όσο νωρίτερα σχηματίσει ο Τσίπρας κυβέρνηση εθνικής ενότητας τόσο καλύτερα


FAZ: Όσο νωρίτερα σχηματίσει ο Τσίπρας κυβέρνηση εθνικής ενότητας τόσο καλύτερα
Στο σενάριο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, «ελληνική απειλή» είναι ο τίτλος σχολίου της για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο οποίο σημειώνεται:

«Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές. Από την άλλη πλευρά όμως η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει μία κυβέρνηση με δεμένα τα χέρια χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απειλεί τώρα με εκλογές για να αποφύγει ακριβώς αυτό.
Μέχρι τις 20 Αυγούστου η ελληνική βουλή θα πρέπει να έχει επικυρώσει τη συμφωνία για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα που θα έχει προκύψει από τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. Η απειλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει ως μόνο στόχο τους “αντάρτες“ βουλευτές. Σε περίπτωση εκλογών ο πρωθυπουργός θα συντάξει μόνος του την λίστα των υποψηφίων βουλευτών και πολλοί “αντάρτες“ θα χάσουν την καλοπληρωμένη βουλευτική τους έδρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να υποκύψει στον πειρασμό να προσπαθήσει να ενώσει το κόμμα του με πρόωρες εκλογές που θα παραλύσουν για μήνες τη χώρα. Ούτως ή άλλως, θα αναγκαστεί να αναζητήσει μια πιο πλατιά στήριξη για την κυβέρνηση συνασπισμού. Και για αυτό δεν χρειάζονται νέες εκλογές. Όσο νωρίτερα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου