Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ελ Εριάν: ''Η συμφωνία απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο Grexit''

Ελ Εριάν: ''Η συμφωνία απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο Grexit''

Παρά το καινούργιο πακέτο διάσωσης, ο κίνδυνος να εγκαταλείψει τελικά η Ελλάδα το ευρώ παραμένει ισχυρός, δήλωσε την Πέμπτη ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο CNBC.

«Το βασικό σενάριο εξακολουθεί να είναι ότι η Ελλάδα θα βγει τελικά από την ευρωζώνη», είπε ο γνωστός οικονομολόγος στο αμερικανικό δίκτυο.
Κατά την άποψη του Ελ Εριάν, το βραχυπρόθεσμο πλάνο το οποίο ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο νωρίς την Πέμπτη, μάλλον θα υλοποιηθεί σχετικά ομαλά, όμως αυτή η συμφωνία στο σύνολό της «απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο».

Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη την αύξηση δανεισμού μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, μακροπρόθεσμα η κατάσταση θα γίνει «πολύ άσχημη» για την Ελλάδα, προειδοποίησε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του γερμανικού χρηματοπιστωτικού γίγαντα Allianz.

«Η Ελλάδα δεν πιστεύει στο πρόγραμμα. Έτσι, η εφαρμογή θα έχει πολλές παγίδες. Η χρηματοδότηση θα είναι πολύ δύσκολη».

«Δεν θα είναι εύκολο να ανακάμψει η οικονομία της χώρας που συνεχίζει να καταρρέει», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα είναι ακριβή υπόθεση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου