Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση: Στη Βουλή ο Λεβέντης, εκτός οι... ΑΝΕΛ

Δημοσκόπηση: Πτώση για ΣΥΡΙΖΑ – Στη Βουλή ο Λεβέντης, εκτός οι ΑΝΕΛ 

Συνεχίζεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Αν και στη δημοσκόπηση φαίνεται πως καταγράφεται πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και προηγείται με ποσοστό 33,6% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,8%.

Ακολουθεί το Ποτάμι που φαίνεται πως αυξάνει τα ποσοστά του στο 6,1% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,3%.

Πέμπτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 3,6%. Η έκπληξη της δημοσκόπησης είναι πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής όμως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%.
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνει στο 1,1%.

dhmoskopisi 1

Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

dhmosk 2

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα η δημοσκόπηση δείχνει πως παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς παρά τις αντίξοεες οικονομικές συνθήκες ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικής γνώμης, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι σε ποσοστό 36%.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρνητικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα από τον Φεβρουάριο του 2015 έχουν διπλασιαστεί, αφού τότε είχε 15% αρνητικές γνώμες.

dimoskopisi 3

Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

dimoskopisi 4

Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

dhmoskopisi 5

Ωστόσο, φαίνεται πως οι κυβερνητικές θέσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχουν πείσει σχεδόν κανέναν. Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνιά που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

dimskopiosi 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου