Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Καμμένος – Λαφαζάνης δεν υπογράφουν το σχέδιο νόμου

Καμμένος – Λαφαζάνης δεν υπογράφουν το σχέδιο νόμου

Ερωτηματικό για την περαιτέρω στάση τους κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή
Διαφωνίες φαίνεται να υπάρχουν στην κυβέρνηση όσον αφορά το σχέδιο νόμου της Ελληνικής κυβέρνησης για νέα συμφωνία με τους δανειστές η προθεσμία της οποίας εκπνέει την Κυριακή σύμφωνα με τους δανειστές.
 
Λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Πέμτπης κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου της ελληνικής κυβέρνησης για νέα συμφωνία τριών χρόνων με στόχο να λάβει 53 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Το πακέτο των μέτρων, για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ESM, όμως έτσι όπως αναρτάται στην σελίδα της ελληνικής Βουλής δεν φέρει τις υπογραφές δύο υπουργών.
Συγκεκριμένα του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, και του υπουργού
 
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο ερωτηματικό για την περαιτέρω στάση τους κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καμμένος το απόγευμα της Πέμπτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απέφυγε να απαντήσει εάν συμφωνεί με το τελικό κείμενο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών της περασμένης Πέμπτης ενώ ο κύριος Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στην πρόταση μέσω της προσωπικής τους ιστοσελίδας Iskra.gr αναφέροντας πως η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν διαφέρει πολύ από εκείνη που είχε κάνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν το δημοψήφισμα.
 
Το κείμενο, που έφτασε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, είναι γραμμένο στα αγγλικά και συνοδεύεται από την επιστολή του πρωθυπουργού ενώ στις Βρυξέλλες εστάλη και επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου η οποία υπογράμμιζε πως η εν λόγω πρόταση δείχνει την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Πηγή: www.tsantiri.gr/ |      
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου