Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αυξάνεται το ωράριο για τους εκπαιδευτικούς

Αυξάνεται το ωράριο για τους εκπαιδευτικούς

Το ενδεχόμενο να αυξηθεί το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις σχολικές μονάδες για τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων καλούνται να βάλουν «πλάτη», καθώς χρήματα δεν υπάρχουν για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις σχολικές μονάδες, για τη νέα χρονιά.

Χθες ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί και πάλι το ωράριο των εκπαιδευτικών (ήδη έχει αυξηθεί κατά δύο ώρες από το 2013), εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι οι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν αυτή την επιλογή, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για να ξεπεραστεί η κρίση, διότι όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό ανέρχονται σε 20.000.

Μέχρι το 2012 οι δάσκαλοι δίδασκαν από 21 έως 24 ώρες την εβδομάδα και οι καθηγητές από 16 έως 21 ώρες. Το 2012 το ωράριο αυξήθηκε κατά 2 ώρες και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να αυξηθεί δύο ώρες ακόμη.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν και διοικητικά καθήκοντα που προσθέτουν 9 - 10 ώρες δουλειάς την εβδομάδα χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά η προετοιμασία ή η διόρθωση γραπτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου