Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

“Τραυματισμένη” η κυβέρνηση - Τσίπρας απεχώρησε πρώτος από την Αίθουσα

Πέρασε η συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή, “τραυματισμένη” η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΜΣ».

Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Αν.Ελ., τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Όχι ψήφισαν 64 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (οι 32 από τους οποίους ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ 6 βουλευτές ψήφισαν παρών (από τον ΣΥΡΙΖΑ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, «Όχι» είχαμε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάνη Βαρουφάκη, Νάντια Βαλαβάνη,  Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλλα, Δημήτρη Στρατούλη, Κων/νο Ζαχαριά, Ελένη Σωτηρίου, Καραγιαννίδη Χρήστο, Σταθά Ιωάννη, Χατζηλάμπρου Βασίλειο, Κων/νος Λαπαβίτσας, Θωμά Κότσιο, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Αμανατίδου Δέσποινα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ηλία Ιωαννίδη, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Ραχήλ Μακρή, Δημήτρη Ζερδελή, Θανάση Πετράκο, Δερμιτζάκη Χαράλαμπο, Λαφαζάνη Παναγιώτη, Λουτσάκος Στάθης, Ζήση Ζάννα, Κυριακάκη Βασίλειο. «Παρών» από Ηρώ Διώτη, Λέβα Βασιλική.



Σ.Σ.  Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση των ονομάτων στην αποψινή ψηφοφορία για την συμφωνία και τα μέτρα, ο Αλέξης Τσίπρας σηκώθηκε αμέσως από την θέση του και αποχώρησε.

 Ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας έδειχνε προβληματισμός από τα «όχι» και τα «παρών» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μείωσαν την δύναμη στους 110 βουλευτές και της κυβερνητικής συνοχής στους 123.

Ο κ.Τσίπρας αποχώρησε αμέσως και τον ακολούθησε πίσω του ο Νίκος Παππάς, με τους δυο τους να μπαίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού και με άλλους συνεργάτες του για την αποτίμηση του αποτελέσματος και τις σκέψεις για την επόμενη μέρα που... δείχνει ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου