Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ!.... Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑ

Φωτογραφία του Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου.

Μαζί με το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεών του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου, σχολίαζε:

"Oι δύο εκδηλώσεις του Πολ. Συλ. Αντιρρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά , με 0 ευρώ...... συμμετοχή από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά βεβαίως!!!!
Το αναρτηθέν πρόγραμμα του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου είναι ανακριβές βέβαια, επειδή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της 24ης Ιουλίου!!!

Και βεβαίως ο κινηματογράφος είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος που μεταφέρθηκε στο Αντίρριο!!!
Εμείς σαν Πολ.Συλ.Αντιρρίου παρά το " σαμποτάζ" και την άνευ λόγου απαξίωση που δεχόμαστε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!"

 
Φωτογραφία του Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου.
Φωτογραφία του Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου.

 
 
 
Επειδή θεωρούμε ότι τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα σε ανθρώπους του πολιτισμού, καθώς και δημόσιες ανακοινώσεις δεν αρμόζουν σε φίλους που έχουν πολλούς και κομψούς τρόπους επικοινωνίας, ρωτήσαμε  σχετικά τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ράπτη αρμόδιο για τις εκδηλώσεις του Αντιρρίου και αυτός μας απάντησε:
 
"Ο Δήμος αγκάλιασε την εκδήλωση «Ζωντανό Σκάκι» στο Κάστρο Αντιρρίου από την πρώτη στιγμή. Στις 16-6 ήλθε έγγραφο στη Διεύθυνσή μας που έκανε σαφή διαχωρισμό μεταξύ Συνδιοργάνωσης και Επιχορήγησης, με τις ανάλογες υποχρεώσεις εκ μέρους των Συλλόγων. Ενημερώσαμε αμέσως όλους τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, όπως και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιρρίου. Με τα νέα αυτά δεδομένα, επανήλθε ο Σύλλογος Αντιρρίου με νέα αίτηση για Συνδιοργάνωση στις 23/6/2015 που προωθήθηκε αμέσως στο Δημοτικό Συμβούλιο (24/6/15 όπου και εγκρίθηκε το ποσό των 3.560 ευρώ με την υπ. αρ. 306/2015 απόφασή του). Στις 29/6/2015 Ο Σύλλογος Αντιρρίου έστειλε τοπογραφικό διάγραμμα και τεχνική περιγραφή των κερκίδων στο αρμόδιο τμήμα Πολιτισμού & Τουρισμού, προκειμένου ο φάκελος της εκδήλωσης (μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου)  να διαβιβαστεί, εκ μέρους του Δήμου, προς έγκριση, στην Εφορεία Αρχ/των Λευκάδας & Αιτ/νίας. Ο φάκελος διαβιβάστηκε με το αρ. πρωτ. 18729/7-7-2015 της υπηρεσίας μας.
    Ο Δήμος πρότεινε να γίνει ο καλοκαιρινός κινηματογράφος στο Αντίρριο και αγκάλιασε από την αρχή των συζητήσεων το «Ζωντανό Σκάκι» δίνοντας τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη εκδήλωση (3.560 ευρώ), με 1600 ευρώ στον Ποιμενικό Βίο στα Ρουπάκια (που και αυτή αναβλήθηκε, λόγω του ότι συνέπεσε με την ημερομηνία του δημοψηφίσματος),  και 1.500 ευρώ στη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου για το αφιέρωμα στον Χατζηνάσιο (όπου κι εκεί υπάρχει προβληματισμός αναβολής).
     Κατανοούμε την άσχημη συγκυρία και την κακή ψυχολογία όλων μας, λόγω των γενικότερων προβλημάτων που διέρχεται η πατρίδα μας, καθώς και την ανησυχία που είχε ο Σύλλογος Αντιρρίου εκφράσει στην τελευταία συζήτηση, σχετικά με το συνολικό μεγάλο κόστος της εκδήλωσης και για την υπαναχώριση των ιδιωτών χορηγών του. Τα ίδια συναισθήματα καθώς και κακή ψυχολογία, εμφανίζονται σήμερα σε κάθε συλλογικότητα για κάθε εκδήλωση (ο Σύλλογος Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές ανέβαλαν την εκδήλωσή τους), αλλά σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προσπαθούμε αλληλοϋποστηριζόμενοι να προχωρήσουμε μπροστά, γι’ αυτό προτείναμε να μην βιαστούν να ματαιώσουν την εξαιρετική εκδήλωση παρά να την αναβάλουν.
    Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα αλλάξει η ψυχολογία όλων μας και θα βρούμε πάλι τους όμορφους πολιτιστικούς, αλλά και φιλικούς μας δεσμούς"!
 
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη ο Δημοτικος Κινηματογραφος Ναυπακτου ΕΚΛΕΙΣΕ για να τον λειτουργησουν στο Αντιρριο με 1000 κατοικους.ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!! Ο Δημαρχος το ξερει; ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή