Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η..... ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Ποια ανάμειξη είχε στην ιστορία με τα 200.000 ευρώ που έφυγαν από τράπεζα λίγες ημέρες πριν επιβληθούν τα capital controls η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλάνη, αναρωτιέται σήμερα ο «Βηματοδότης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε. Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση; Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια. Τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσα χρήματα έφυγαν από τις τράπεζες και ποια ανάμειξη είχε στην υπόθεση η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη (φωτογραφία);

Προτού σας αποκαλύψω τι ακριβώς έγινε (για να διαπιστώσετε και μόνοι σας το μπάχαλο που επικρατεί στην πολιτική ζωή) οφείλω να σας πω τι λέει η ίδια η κυρία Βαλαβάνη.

Σε ερώτηση αν πήρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα τι νομίζετε ότι απάντησε, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για λάσπη; «Δεν διαθέτω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης. Δεν έκανα καμία ανάληψη πριν από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων».

Οταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο και αποκάλυψε ότι η μητέρα της είναι 85 ετών, ότι δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, ότι έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ” ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, έχει… μυαλό ξουράφι! Διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της.
Απίστευτο, ε; Θέλετε κι άλλα;

Το όλο άγχος και ο προβληματισμός της κυρίας Βαλαβάνη ήταν να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία. «Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι” αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο» έλεγε και ξανάλεγε.

Για την ταμπακέρα όμως τίποτα: ποιος ή ποια, δηλαδή, μεσολάβησε και αποσύρθηκαν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls; Τι ήταν αυτό που φόβισε τον/την αναλήπτη/τρια και απέσυρε τα χρήματα; Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Σε κανένα… στρώμα ή σε τράπεζα στο εξωτερικό; Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος».

Και επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον δεν έπειθαν και ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της, συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση και κυρίως ούτε αυτή (αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ούτε βεβαίως ξεχνιέται με την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο, αφού ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης συγκέντρωσε στοιχεία από τράπεζες με τα οποία αποδεικνύεται, όπως δήλωσε, ότι όντως έγινε η ανάληψη των χρημάτων σε συγκεκριμένη ημερομηνία από συγγενή υπουργού.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου