Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ahepa Cup 2015 Beach Volleyball tournament


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου το τουρνουά beach volleyAHEPA CUP 2015”, που διοργάνωσαν το τμήμα AHEPA Ναυπάκτου υπό την αιγίδα της AHEPA Ελλάδος και η Ομόνοια Ναυπάκτου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ναυπακτίας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που η μεγάλη οργάνωση των ομογενών της Αμερικής με την εν Ελλάδι οργάνωσή της στηρίζει τον αθλητισμό και τη νεολαία της περιοχής με επιτυχία. Και αν στις ΗΠΑ τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες είναι συνηθισμένες, για την AHEPA Ελλάδος είναι ένα πρωτοποριακό γεγονός, με πολύ καλές εντυπώσεις από το παρόν και υποσχέσεις για το μέλλον.
 
Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ:

Συνολικά συμμετείχαν 23 ομάδες, αποτελούμενες υποχρεωτικά από ένα αγόρι και ένα κορίτσι (μικτό), ενώ δεκάδες ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τους συναρπαστικούς αγώνες κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Παρόλο που η έκτακτη οικονομική συγκυρία “χτύπησε” παρόμοια τουρνουά ανά την Ελλάδα τα οποία και ακυρώθηκαν, το εν λόγω έγινε κανονικά και μάλιστα ενισχυμένο σε σχέση με την περσινή χρονιά. Υπήρξαν βεβαίως απώλειες σε ότι αφορά τη συμμετοχή ομάδων από πιο μακρινές περιοχές της Ελλάδας αλλά και τις ΗΠΑ όπως είχαν αρχικά δηλώσει, ωστόσο τελικά οι συμμετοχές ήταν πλούσιες από την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας, την Πάτρα, το Αίγιο αλλά και την Αθήνα.

Το τουρνουά άνοιξε την αυλαία του την Παρασκευή 24/7 στα νεότευκτα γήπεδα beach volley στο αλσύλλιο της παραλίας Γριμπόβου, που δημιουργήθηκαν με δαπάνη του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και με προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου του κ. Αντώνη Φράγκου και των ανθρώπων της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Από την προκριματική φάση της Παρασκευής προέκυψαν τα ζευγάρια που συμπλήρωσαν το τελικό ταμπλό των 16 καλύτερων ομάδων. Το πρωί του Σαββάτου “έπεσαν” στην άμμο και οι πιο έμπειρες ομάδες, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα των παιχνιδιών αλλά και την αδρεναλίνη στο φιλοθεάμον κοινό. Η τελική φάση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με καταπληκτικά παιχνίδια στους ημιτελικούς, το μικρό και το μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Σε ό,τι αφορά το αθλητικό κομμάτι, στο μεγάλο τελικό επικράτησαν με 2-0 σετ οι Ντόντης-Πατακοπούλου των Καννά-Σούλη, πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (29-27 και 21-18 τα σετ). Οτελικός ήταν ένα όμορφο παιχνίδι που αποζημίωσε με το θέαμά του τους θεατές, το οποίο διανθίστηκε με τα χορευτικά από την ομάδα της σχολής χορού της Νεκταρίας Κουσαρίδα. Νωρίτερα στον μικρό τελικό οι Αδαμόπουλος-Βλάχου μπορεί να επικράτησαν με 21-18 στο πρώτο σετ αλλά οι Δασκαλόπουλος-Κάνιστρα έκαναν την ανατροπή και πήραν τα δύο επόμενα (21-17 και 15-11) κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της παρηγοριάς. Στην τελική κατάταξη την πέμπτη θέση κατέλαβαν από κοινού οι Τσούσης-Γωγούσου και Μπέκος-Πατακοπούλου ενώ την οκτάδα των βραβευθέντων συμπλήρωσαν οι Σχίζα-Τσακανίκας και Σαλαβασίδης-Παπαλάμπρου.
 
 Η όμορφη διοργάνωση έληξε με τις απονομές, τις οποίες έκαναν ο κυβερνήτης AHEPA Ελλάδος κ. Γιώργος Πλοκαμάκης, ο αθλητικός διευθυντής AHEPA Ελλάδος κ. Αναστάσιος Σωτήρχος, ο επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας και εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχου κας Σταρακά, κ. Χρήστος Παπαβασιλείου οι οποίοι μάλιστα μίλησαν με θερμά και επαινετικά λόγια για τη διοργάνωση. Το τμήμα AHEPA Ναυπάκτου “Lepanto 1571” εκπροσώπησε ο κ. Άγγελος Σταυρόπουλος, ενώ στην παρουσίαση και το σπικάζ της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ντίνος Τσακανίκας, εκ μέρους του αθλητικού συλλόγου “Ομόνοια Ναυπάκτου”. Οι νικητές, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής, τα τρόπαια και τα μετάλλια (χρυσό, αργυρό, χάλκινο), έλαβαν και χρηματικά έπαθλα μέχρι και την 8η ομάδα της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου