Παραμένει το αλαλούμ με την φερόμενη ως ανύπαρκτη ελληνική πρόταση που μεταδίδουν οι ξένοι δημοσιογράφοι. Το Eurogroup έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τα δεδομένα και τις πληροφορίες από ξένα και ελληνικά μέσα η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέθεσε κάποια καινούργια πρόταση.Ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ έγραψε στο twitter ότι η Ελλάδα παρουσίασε προφορικά την πρόταση αλλά θα την καταθέσει γραπτώς αύριο. Σε προηγούμενο μήνυμά του είχε αναφέρει ότι η πρόταση θα αξιολογηθεί πρώτα από τους θεσμούς και στη συνέχεια θα συγκληθεί εκ νέου το Eurogroup.

Πριν από λίγο οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά προσήλθε στο Eurogroup με την πρόταση του τελευταίου Eurogroup, το οποίο είχε ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία του τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.
 
Αργότερα, άλλες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ: «'Δεν έχουμε προτάσεις΄υποστηρίζουν διάφοροι. Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα. Δεν έχουμε ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;»