Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Οταν ο αέρας πήρε τα μάτσο 50ευρα του Γιάνη Βαρουφάκη

«Τα Νέα»: Οταν ο αέρας πήρε τα μάτσο 50ευρα του Γιάνη Βαρουφάκη

«Α, γι αυτό υπουργέ μου, λες ότι δεν ταιριάζει σε σένα να στήνεσαι στα ΑΤΜ; Εχεις κάνει τα κουμάντα σου, ε;».
 
Μία άτσαλη κίνηση του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τον έκανε να χάσει τα λόγια του, γράφει στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης την επομένη της αποπομπής του από την κυβέρνηση αποφάσισε να πάει στην Αίγινα, αλλά φεύγοντας από το σπίτι του συνέβη κάτι απρόσμενο. Στην προσπάθεια του να βγάλει κάτι από την τσέπη του παντελονιού του σκόρπισε στον αέρα ένα «μάτσο... 50ευρα». Οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν σε κάθε του κίνηση, αλλά και κάποιοι περαστικοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον υπουργό να μαζέψει γρήγορα τα χαρτονομίσματα. Ωστόσο το σχόλιο γηραιάς κυρίας που παρακολουθούσε το όλο σκηνικό έκανε τον Γιάνη Βαρουφάκη να παραμείνει σιωπηλός:
«Α, γι αυτό υπουργέ μου, λες ότι δεν ταιριάζει σε σένα να στήνεσαι στα ΑΤΜ; Εχεις κάνει τα κουμάντα σου, ε;».

Ακολουθεί το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου από τα Νέα
«Είχα αποφασίσει να ασχοληθώ και εγώ με τον «δρόμο προς τη συμφωνία» - μη χάσω ο άνθρωπος τη χαρά (όλοι πλέον, ώς το τελευταίο χωριό, με αυτό ασχολούνται). Αλλά μου προέκυψε θέμα με τον αγαπημένο Γιάνη με ένα νι Βαρουφάκη, το απόλυτο sex symbol, το όνειρο κάθε στερημένης Βορειοευρωπαίας, και άφησα κατά μέρος το τρέχον.Ο Γιάνης με ένα νι λοιπόν, την επόμενη της αποπομπής του αποφάσισε να μεταβεί για λίγο στην Αίγινα, όπου και το φτωχικό, μέχρι λύπησης δηλαδή, εξοχικό της οικογένειας (αυτό ντε που η σύζυγος Δανάη ενοικίαζε κανονικά σε ξένους, αλλά είχε «ξεχάσει» να το δηλώσει στα «ενοικιαζόμενα» του ΕΟΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...).
Εκλεισε εισιτήρια με το απογευματινό δρομολόγιο του «Ιονίς» και κατά τις 6 παρά το απόγευμα ξεκίνησε από το σπίτι του στην οδό Μπουρνάζου στους Αμπελόκηπους για το λιμάνι του Πειραιά. Είχε ετοιμάσει δύο χειραποσκευές, αλλά καθώς κατέβαινε τις σκάλες της εισόδου έγινε το ατύχημα. Αιφνιδίως θυμήθηκε να ψάξει τις τσέπες του παντελονιού του, αλλά έτσι όπως ήταν φορτωμένος κάτι έκανε άτσαλα και το αποτέλεσμα ήταν... αποκαλυπτικό: παρακαλώ τις κυρίες αναγνώστριες να μην πάει ο νους τους στο... κακό (ή το καλό εξαρτάται).

Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη αλλού εστιάζονται: στο ότι σκορπίστηκε στους τέσσερις ανέμους ένα μάτσο... 50ευρα που είχε στην τσέπη του («μασούρι» στη slang).Επικράτησε πανικός, διότι φυσούσε τρομερά εκείνο το απόγευμα. Βαρουφάκης, μπάτσοι, ένας – δύο περαστικοί που είδαν τα 50ευρα να κάνουν... φτερά λες και είχαν βαφτιστεί στο Red Bull άρχισαν να τρέχουν ξωπίσω τους να τα μαζέψουν και να τα επιστρέψουν στον... πένητα τέως υπουργό!Μη με πιέζετε, δεν θα πω τίποτε περισσότερο επ΄ αυτού. Θα μεταφέρω απλώς το σχόλιο γηραιάς κυρίας που παρακολουθούσε το όλο σκηνικό: «Α, γι αυτό υπουργέ μου, λες ότι δεν ταιριάζει σε σένα να στήνεσαι στα ΑΤΜ; Εχεις κάνει τα κουμάντα σου, ε;».

Το «ουάου» αγόρι δεν είπε τίποτε επί του προκειμένου. Παρέμεινε σιωπηλός. Μάζεψε τα χρήματά του και αναχώρησε για το λιμάνι. Μερικές ώρες αργότερα, άνθρωποί μου, τον είδαν να συντρώγει χαλαρός, χαμογελαστός και καθόλου προβληματισμένος (και γιατί άλλωστε;

Τα έκανε όλα τόοοοσο καλά...) «παρά θίν΄αλός» στην ταβέρνα του κυρίου Μπάμπη στο λιμανάκι της Αίγινας μετά της συζύγου Δανάης και φίλους τους.Η συντροφιά διευρύνθηκε μετ΄ ολίγον με τη συμμετοχή του εντόνως πολιτικοποιημένου καλλιτεχνικού ζεύγους Θόδωρου Αθερίδη – Σμαράγδας Καρύδη που δειπνούσε σε παρακείμενο τραπέζι. Η συζήτηση εξελίχθηκε, μου είπαν, σε ήπιο κλίμα διότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και διαφορετικά δεδομένου ότι ο Αθερίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου