Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ξέχασαν τη 10μηνη κόρη τους πάνω στο..... στρώμα της θάλασσας

Η τυχερή μέρα της μικρής που ξέχασαν πάνω στο στρώμα της θάλασσας

 Γονείς ξέχασαν (!) το μόλις 10 μηνών κοριτσάκι τους πάνω σε φουσκωτό στρώμα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον αέρα και να βρεθεί μεσοπέλαγα, στα ανοιχτά της Λέσβου! Ευτυχώς η περιπέτεια της μικρής είχε αίσιο τέλος, χωρίς την επέμβαση του ελληνικού Λιμενικού.

Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των μικρασιατικών ακτών της περιοχής Kucukkuyu και των βορειοανατολικών ακτών της Λέσβου. Οι γονείς της μικρούλας Melda Ilgin απολάμβαναν αμέριμνοι το μπάνιο τους σε μια πολυσύχναστη παραλία της Τουρκίας, έχοντας αφήσει το κοριτσάκι τους να παίζει μόνο του μέσα στο νερό με το φουσκωτό παιχνίδι του. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν έντρομοι ότι το παιδί δεν βρισκόταν πια κοντά τους. Τα θαλάσσια ρεύματα και ο άνεμος που φυσούσε στην περιοχή είχαν παρασύρει το φουσκωτό με το παιδί στα ανοιχτά, χωρίς οι γονείς να αντιληφθούν το παραμικρό.

Στην παραλία επικράτησε πανικός, καθώς ούτε οι γονείς ούτε οι υπόλοιποι λουόμενοι μπορούσαν να προσεγγίσουν κολυμπώντας το παιδί, αφού αυτό είχε ήδη φτάσει σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την ακτή! Οι έντρομοι γονείς ειδοποίησαν τις Αρχές και ύστερα από λίγη ώρα ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε δίπλα στη μικρή Melda. Οι διασώστες βούτηξαν στο νερό, έπιασαν το κοριτσάκι και το ανέβασαν σώο και αβλαβές στο σκάφος. Η μικρή ήταν τρομαγμένη και ελαφρώς αφυδατωμένη από την έκθεσή της στον ήλιο, αλλά χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το 10 μηνών παιδί κρατήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας επειδή καθόταν στη μέση του στρώματος, το οποίο ευτυχώς δεν αναποδογύρισε.
Πηγή: www.madata.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου