Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Ελληνική πρόταση για τη Δημόσια Διοίκηση

Τι περιλαμβάνει η Ελληνική πρόταση για τη Δημόσια Διοίκηση
Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, από 1ης Ιανουαρίου 2016, σε σχέση με τους συμφωνημένους στόχους μισθολογικής δαπάνης και την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων, με αφετηρία τους μισθούς κατά το τέλος του 2014, εξορθολογισμό του ειδικού μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς και πρόσληψη στελεχών, προκειμένου να αξιολογήσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο Τομέα, αλλά και να εντοπίσουν παράνομες προσλήψεις, προβλέπει η πρόταση της Ελληνικής πλευράς, για την Δημόσια Διοίκηση, που κατατέθηκε στους Θεσμούς, την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, όπως αποκαλύπτει το αγγλικό κείμενο που παρουσιάζει η «Καθημερινή» .
 
Ενιαίο μισθολόγιο
Σύμφωνα με την Ελληνική πρόταση, οι Αρχές θα υιοθετήσουν νομοθεσία για μία ενιαία μισθολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2016, σε ευθυγράμμιση με τους συμφωνημένους στόχους μισθολογικού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της "αποσυμπίεσης" της κατανομής των μισθών, σε σχέση με την απόδοση, την ευθύνη και τις δεξιότητες των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Δευτερεύουσες νομοθετικές πράξεις απαιτούνται για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, με εγγυημένη αφετηρία τους μισθούς τού κάθε εργαζομένου κατά την 31/12/2014 και νομοθεσία για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων θα υιοθετηθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2015.
 
Οι Αρχές θα θέσουν ένα ανώτατο όριο για το μισθολογικό κόστος, στο πλαίσιο του Νέου Μεσοπρόθεσμου και του επιπέδου της απασχόλησης στο Δημόσιο, συνεπές με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της πτωτικής πορείας των μισθολογικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2019.
 
Επίσης, θα ευθυγραμμιστούν τα μη μισθολογικά προνόμια σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση, με τη χρήση των βέλτιστων πρακτικών της Ε.Ε.
 
Αξιολόγηση στο Δημόσιο 
Η Ελληνική πρόταση περιλαμβάνει νέα νομοθεσία, η οποία κατά την εφαρμογή της, θα επιτρέπει την πρόσληψη στελεχών, προκειμένου να αξιολογήσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο, με την πρόσληψη των στελεχών αυτών, να ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου.
 
Τα στελέχη αυτά θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να εντοπίζουν παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο και προσωρινές διαταγές και θα λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα επιβολής, σύμφωνα με την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου