Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Δήμος και ΕΟΣ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

.

Το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλαν όσοι συμμετείχαν στην πεζοπορική διαδρομή που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας και του Ορειβατικού Συλλόγου Ναυπάκτου, το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015.

Παρά το βροχερό καιρό, οι συμμετέχοντες πεζοπόροι, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς, Κώστας Καρακώστας και Γιάννης Σύψας, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου και πολλοί ακόμη, ακολούθησαν τη διαδρομή, διάρκειας περίπου 3,5 ωρών, από το Χάνι Πλούμη έως την Αγία Κυριακή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές περπατώντας στο παλιό μονοπάτι που συνέδεε τη Ναύπακτο με την ορεινή Ναυπακτία και το οποίο στα περισσότερα σημεία του είναι πετρόκτιστο.

Μετά το πέρας της διαδρομής, οι πεζοπόροι περιηγήθηκαν στην Αγία Κυριακή, ενώ με το χορευτικό συγκρότημα του Γιάννη Βαφειάδη και υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για νέες δράσεις τον Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που ήταν αφιερωμένη στα μονοπάτια και τα βουνά της Ναυπακτίας, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που αποτελεί αφορμή για τη συνειδητοποίηση της αξίας του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απενάντί του.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου