Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Της Πλατείας οι.... "ασκεπείς"!

 
Τα σκίαστρα της  Πλατείας Φαρμάκη γίνανε (όπως γίνανε), άντεξαν όσο ... άντεξαν (στη σιγανή βροχή) και οι θαμώνες των Cafe της μιάς πλευράς βολεύτηκαν (αλλά περισσότερο οι Καταστηματάρχες που δεν συμμετείχαν στο κόστος κατασκευής)!
 
Η σκιά το καλοκαίρι και η προφύλαξη από τη βροχή, συγκεντρώνουν κόσμο.... πελάτες και όλα είναι μια χαρά!.... Όμως....
 
 
Υπάρχει και η άλλη πλευρά της Πλατείας, της Κεντρικής Πλατείας της Ναυπάκτου, που μοιάζει με Πλατεία... χωριού!...
 
Καφενεδάκια υπο τη σκιά του Πλάτανου ή κάποιας  "ποικηλοειδούς" ομπρέλας "ηλίου" και διάσπαρτα - ακανόνιστα τραπεζοκαθίσματα, συνθέτουν μια εικόνα διαφορετική  από τη ζητούμενη... τουριστική!..
 
Και το θέμα νομίζουμε, πως δεν είναι απλό.....
 
Η Δημοτική αρχή Ναυπακτίας, έπρεπε να κοιτάξει την Πλατεία σαν σύνολο και όχι σύμφωνα με τη βούληση...  μερικών!....
 
Όταν μιλούσανε για "Ανάπλαση της Πλατείας Φαρμάκη" εμείς άλλα νομίζαμε! Πιστεύαμε ότι αυτή θα αφορούσε όλο το χώρο και όχι μόνο το.... βόρειο!
 
Εκτός και αν θέλανε να συστεγάσουν όλα τα Cafe (με παράλληλη αναβάθμιση των Καφενείων) στα υπάρχοντα σκίαστρα αλλά στην πορεία η "μαγιά" , για διάφορους λόγους και "βύσματα".... χάλασε!
 
Θα πρέπει λοιπόν, παρά τα τόσα χρήματα που έχουν διατεθεί από τον Δήμο (χρήματα των δημοτών) η Ναύπακτος να διεκδικεί την Πρώτη Πανελλαδικά θέση της χειρότερης Πλατείας μόνο και μόνο για να "βολευτούν" μερικοί.... Καταστηματάρχες;....
 
Νομίζουμε πως θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει νέος καταμερισμός "θέσεων" και δικαιωμένων Τραπεζοκαθισμάτων ΜΟΝΟ κάτω από σκίαστρα και να εξαφανιστούν οι διάφορες διαφημίσεις των ομπρελών ήλιου!

 


Ένα άλλο θέμα που δεν έχει απασχολήσει κανέναν μέχρι σήμερα είναι τα.... παγκάκια της Πλατείας!..

Πρέπει να αντιληφθούν οι "τοπικοάρχοντες" ότι οι δημότες μας δεν είναι όλοι... άρχοντες του Espresso!

Είναι και πάρα πολλοί που θέλουν να "πάρουν μια ανάσα στο παγκάκι" αφού δεν έχουν τον οβολό να κάτσουν κάτω από τα σκίαστρα όπου θα πρέπει να παραγγείλουν και το.... κάτι τις!

Μπορούν όμως να κάτσουν (για την ανάσα τους, λέμε) κατάηλα ή στη βροχή;... Δεν θα έπρεπε να φροντίσει ο Δήμος "όλων των Δημοτών" και γι'  αυτούς τους συνανθρώπους μας;...

Εκτός και αν το κάνει "επίτηδες", να οδηγούνται  όλοι στα Cafe, για να ενισχύσει την ... "Επιχειρηματικότητα" και, κακά τα ψέματα, την "εισπρακτικότητα" μερικών.... μερικών.... Επιχειρηματιών!....

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου