Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γράφεται η τελευταία πράξη στο δράμα της Ελλάδας

Γερμανικός τύπος: Γράφεται η τελευταία πράξη στο δράμα της Ελλάδας
 
Το θέμα της μαζικής εκροής καταθέσεων αναφέρεται εκτενώς σήμερα στον γερμανικό τύπο, ενώ κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι έρχεται σύντομα η τελευταία πράξη στο δράμα της Ελλάδας.
Ως το αποκορύφωμα του ελληνικού δράματος περιγράφει η Handelsblatt την χθεσινή συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Λουξεμβούργο.
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης απογοήτευσε. Τώρα ανεβαίνει στο τρένο ο Αλέξης Τσίπρας και μόνο αυτός μπορεί να σώσει την χώρα πριν από την καταστροφή».
Η εφημερίδα επισημαίνει:
Για τον υπουργό Οικονομικών ήταν η τελευταία ευκαιρία για να πάρει βοήθεια από το τεντωμένο χέρι των εταίρων. Το Eurogroup ήταν έτοιιμο να επιμηκύνει το πρόγραμμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όμως, ήταν ελάχιστα πρόθυμος να κάνει μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν συντάξεις και ΦΠΑ. Αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Τώρα μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να σώσει την χώρα του πριν την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.
Στην προειδοποίηση των τραπεζιτών στην Ελλάδα περί έλλειψης μετρητών αναφέρεται ο Der Spiegel,  τονίζοντας ότι ο χρόνος εξαντλείται και στην Αθήνα κάποιες τράπεζες πληρώνουν πλέον μερικές από τις υποχρεώσεις τους.
Στο θέμα της μαζικής εκροής των καταθέσεων αναφέρεται και η Suddeutsche Zeitung, η οποία υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερα χρήματα και ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνουν από ρευστό. 
Η εφημερίδα τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα χρήματα απ' ό,τι νόμιζαν την Τετάρτη και έτσι σήμερα υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ και για το συγκεκριμένο θέμα.
Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία τονίζει ότι ο φόβος ότι θα χάσουν τα χρήματά τους, τους έχει κάνει να τρέξουν στις τράπεζες και σήμερα η ΕΚΤ θα έχει μια τηλεδιάσκεψη έκτακτης ανάγκης.
Η νέα αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα πλέον αμφισβητείται. 'Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η απόφαση για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη πάρθηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων χθες Πέμπτη
«Οι τράπεζες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη εξαρτώνται πλέον από τις ενέσεις ρευστότητας του ΕLA» καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου