Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Διευθυντής τράπεζας εξαπατούσε πελάτες τάζοντας προστασία από «κούρεμα»

Διευθυντής τράπεζας εξαπατούσε πελάτες τάζοντας προστασία από «κούρεμα» -Τους πήρε πάνω από 1,2  εκατ. ευρώ

Το φόβο των Ελλήνων καταθετών εκμεταλλεύθηκε ένας τραπεζίτης, για να στήσει μία τεράστια κομπίνα εξαπατώντας τους με συνολικό όφελος που υπολογίζεται στα 1.220.000 ευρώ.

Ο 49χρονος, που συνελήφθη τη Δευτέρα σε περιοχή της δυτικής Αττικής, είναι διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία, παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και όπλων.

Από το Μάρτιο του 2013, ο 49χρονος έπειθε πελάτες της τράπεζας να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος». Στη συνέχεια, προέβαινε, εν αγνοία τους και για λογαριασμό του, σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ' αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης.

Με αυτό τον τρόπο εξαπάτησε τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες, όπως προέκυψε έως τώρα, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση πιθανών άλλων θυμάτων του. Από τις έρευνες που έκανε η αστυνομία στο σπίτι του και το ΙΧ του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56.045 ευρώ, τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μία καραμπίνα, τρία κυνηγετικά όπλα, πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων.

Πηγή: www.iefimerida.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου