Ένα τραπέζι με ιδιαίτερη σύνθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στην Σταμάτα που ανήκει στο στέλεχος της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση και υποψήφιο βουλευτή στις τελευταίες εκλογές Νίκο Πεππα. Καλεσμένοι ήταν αρκετοί βουλευτές από τους οποίους έδωσαν το παρόν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Χρήστος Σταικούρας αλλά και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Από την σύνθεση της παρέας προκύπτει ότι πλην της Ντόρας και του Λευτέρη Αυγενάκη που είναι καλοί φίλοι με τον Νίκο Πέππα το «καραμανλικό» στοιχείο κυριάρχησε ενώ οι εσωκομματικές συζητήσεις έδωσαν και πήραν. Το μενού είχε κάθε λογής πίττες και κρεατικά ενώ  η κουβέντα με την βοήθεια και του καλού κρασιού δεν ήταν άλλη από την διαπραγμάτευση, την θέση της Νέας Δημοκρατίας και την γενικότερη κατάσταση στο κόμμα.

Το γενικότερο συμπέρασμα όλων όσοι έδωσαν το παρών ήταν πώς η ΝΔ δεν βρίσκεται στα καλύτερα της.

Και φυσικά το δείπνο αυτό δεν ήταν το μοναδικό που έγινε τα τελευταία εικοσιτετράωρα όπου στην γαλάζια παράταξη παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα.