Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Το ΔΝΤ διαψεύδει την .... Ελλάδα!

Το ΔΝΤ διαψεύδει -Δεν υποδείξαμε εμείς στην Ελλάδα την ομαδοποίηση των δόσεων

Μία διαφορετική διάσταση από αυτή που παρουσίασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δίνει το ΔΝΤ σχετικά με την ομαδοποίηση των δόσεων.

Ανθρωποι του Ταμείου διαψεύδουν ότι η δική τους πλευρά ήταν εκείνη που υπέδειξε την ομαδοποίηση των δόσεων της Ελλάδας για τον Ιούνιο, μία κίνηση της Αθήνας που συζητήθηκε διεθνώς, καθώς είναι η πρώτη χώρα που του πράττει αυτό, μετά από τη Ζάμπια στη δεκαετία του '80.

Το αίτημα της Ελλάδας, την Πέμπτη, είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία λίγη ώρα νωρίτερα δήλωνε βέβαιη ότι η Αθήνα θα καταβάλει τη δόση που έπρεπε να πληρώσει την επόμενη ημέρα.

Την Παρασκευή όμως, σε δηλώσεις του στο Mega, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι το ΔΝΤ υπέδειξε αυτή τη λύση, ενώ και ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφος, δήλωσε ότι η ομαδοποίηση των δόσεων δεν ήταν κάτι που ζήτησε η Αθήνα.

Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Mega, το ΔΝΤ διαψεύδει ότι ήταν εκείνο που συμβούλευσε να ομαδοποιηθούν οι δόσεις της Αθήνας για τον Ιούνιο και αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση έχει υψηλό ρίσκο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου