Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η Δημοτική αντιπλίτευση και η... κατσίκα του γείτονα


Η κατσίκα του γείτονα

και  η αντιπολιτευτική τακτική κάποιων (ευτυχώς) ολίγων.

 
Σύμφωνα με το ανέκδοτο ,
«Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του, είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και αυτός απαντά:
Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.»


Πολύ συχνά, ο φθόνος γεννιέται συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους κοντινούς μας, όταν αυτοί φαίνεται να υπερέχουν.

Δυστυχώς το ανέκδοτο, το θυμηθήκαμε αναγκαστικά, πολλές φορές στους λίγους μήνες, που στο τιμόνι του δήμου Ναυπακτίας, βρίσκεται η Ενωτική Πρωτοβουλία και ο Τάκης Λουκόπουλος.
Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι όλα είναι τέλεια στα δημοτικά μας πράγματα. Γίνεται όμως προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση και κάποιες φορές αυτό γίνεται με επιτυχία και μάλιστα σε συνθήκες αντίξοες. Δυστυχώς όμως για κάθε καλό που συμβαίνει στην πόλη και τα χωριά μας, κάποιοι συμπεριφέρονται σαν τον χωρικό του ανέκδοτου και ζητούν, «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Δεκάδες καταγγελίες, επώνυμες ή ανώνυμες, προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές, να σταματήσουν κάθε καλό που γίνεται, προφανώς γιατί δεν εξυπηρετούνται οι πολιτικοί στόχοι των ολίγων. Με ένα σαφάρι επίσημων και ανεπίσημων καταγγελιών, προσπαθούν να ακυρώσουν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να εμποδίσουν τις υπηρεσίες του δήμου και να συκοφαντήσουν ότι καλό γίνεται. Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν αφορούν στο σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι ολίγιστοι, είναι αυτοί που έχουν επιδοθεί σε όλα τα παραπάνω, και συχνά κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, αφού είναι φανερό ότι είναι σε πλήρη αντίθεση με την βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Ποιος δεν ήθελε να λειτουργήσει το βοθροφόρο του δήμου και να ανακουφίσει εκατοντάδες οικογένειες που πλήρωναν για αυτή την υπηρεσία τετραπλάσιο κόστος; (επώνυμη καταγγελία) Ποιος δεν ήθελε να λειτουργήσει το κυλικείο στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο (ανώνυμη καταγγελία). Ποιος δεν ήθελε να στεγαστεί το τμήμα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ (ανώνυμη καταγγελία); Ποιος δεν ήθελε να λειτουργήσει η Κοινωφελής επιχείρηση του δήμου, δημιουργώντας προβλήματα στα προγράμματα του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. και του «Βοήθεια στο σπίτι» (ανώνυμη καταγγελία); Ποιος «ανακάλυψε» ότι το ΞΕΝΙΑ είναι παράνομο και ότι τους τελευταίους εννέα μήνες έγινε ερείπιο; Ποιος εμβριθώς δήλωσε ότι τα προηγούμενα παζάρια, είναι τα χειρότερα που έχουν γίνει ποτέ και ήταν παράνομα; Ποιος έκατσε και μέτρησε και δήθεν «βρήκε», ότι η μάντρα του 3ου Δημοτικού που αναβαθμίζει την περιοχή, είναι παράνομη; Ποιος κατάφερε να κατηγορήσει τον δήμο ότι «παρανόμως», καθαρίζει χώρους που είχαν χρόνια να καθαριστούν;
«παράνομα!!»
Εικόνα1

(Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δήθεν παρανομίες. Το βοθροφόρο του δήμου, το ΚΔΑΠ, το κυλικείο στο 2ο Λύκειο, το εργαστήριο Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ, το ΞΕΝΙΑ, η νέα μορφή των παζαριών, η μάντρα στο 3ο Δημοτικό και ο καθαρισμός του οικοπέδου στο γηροκομείο.)
Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι πολύ μακρύς ο κατάλογος με τις κατσίκες του γείτονα, που πρέπει να ψοφήσουν.
Η διάνοιξη του δρόμου στην Μαμουλάδα καταγγέλθηκε (επωνύμως) ως παράνομη, ενώ για την διάνοιξη στο «Στενό» η καταγγελία ήταν ανώνυμη. Επίσημη ήταν η καταγγελία ότι ο δήμος παρανόμως κινείται για να αγοράσει οικόπεδο για το 3ο Δημοτικό. Ποιος δεν θέλει να αγοραστεί to οικόπεδο και βάζει εμπόδια στην διαδικασία αγοράς; Ανωνύμως καταγγέλθηκε ότι το Λιμενικό Ταμείο βάζει φωτισμό (άκουσον άκουσον!!) στο Λιμάνι και ρεύμα για τα σκάφη. Για τα σκίαστρα στην παραλία που νομιμοποιούνται και από την μια μεριά μπαίνει τάξη ενώ από την άλλη δεν θα πληρώνουν υπέρογκα πρόστιμα οι επιχειρηματίες, οι ολίγιστοι αμφισβήτησαν την διαδικασία.

Εικόνα2

(Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δήθεν παρανομίες με την διάνοιξη στην Μαμουλάδα και το Στενό καθώς και η παραλία με τα «παρανόμως» νομιμοποιηθέντα σκίαστρα.)
Εικόνα3

Εκτός από τα παραπάνω η αντιπολιτευτική τακτική των ολίγων περιλαμβάνει όμως και άλλες παρεμβάσεις. Επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλαν πως αποκλείεται ο Ο.Σ.Κ. να κατασκευάσει προαύλια στην Ναύπακτο, αφού δεν εκτελεί έργα εκτός Αθηνών. «Δεν ξέρετε να διοικήσετε», δεν ξέρετε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν τα προαύλια, επαναλάμβαναν μονότονα. Ας δουν λοιπόν τις διπλανές φωτογραφίες από το Δημοτικό του Λυγιά και το προαύλιο του ΕΠΑΛ, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν στο Γυμνάσιο Αντιρρίου και θα ολοκληρωθούν με την επίστρωση ελαστικού τάπητα και στα τρία σχολεία.
Στον κατάλογο θα μπορούσαν να προστεθούν κι άλλα. Οι ολίγιστοι, έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους, για να σχεδιάσουν το πώς θα εμποδίσουν, οτιδήποτε καλό συμβαίνει στον δήμο Ναυπακτίας.
Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο. Εξ άλλου αυτό το κείμενο δεν έχει στόχο να καταγγείλει τους καταγγέλλοντες. Απλά θέλει να ρίξει λίγο φως στα σκοτάδια που κινούνται τα «τρωκτικά» προσπαθώντας να ροκανίσουν την ίδια τους την πόλη. Αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία.
Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.
Όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε. Με τις προτάσεις, τις ιδέες μας, την δουλειά μας.
Αρκεί να μην συνηθίσουμε στην αναποτελεσματικότητα, στην μετάθεση των ευθυνών μας και στην αδιαφάνεια. Η σημερινή δημοτική αρχή εκλέχθηκε για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Γι αυτό και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα δώσουμε λύσεις σε όλα, αλλά δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε.
Δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι το ΞΕΝΙΑ θα παραμείνει για άλλα πέντε χρόνια ερείπιο, ότι δεν θα διαχωριστούν τα όμβρια από τα λύματα και με το ότι στις δυτικές συνοικίες οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να λένε το νερό νεράκι.
Δεν θα φοβηθούμε τους ολίγιστους και τα τρωκτικά. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, επιδιώκοντας το όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Θα συνεργαστούμε με όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν την Ναυπακτία. Και ευτυχώς, αυτοί είναι πολλοί, πάρα πολλοί.

Ενωτική Πρωτοβουλία




 

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΣΤΕΡ.Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΣΑΣ.ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΥΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή