Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Της ΒΟΥΛΗΣ η...... βούληση....178 "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα

178 ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Με 178 "ναι" και 120 "όχι" ψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής και κατά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Από την ψηφοφορία απουσίασαν δύο βουλευτές.

Δείτε το βίντεο


Τσίπρας: Το μόνο που έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός είναι ο φόβος
Το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.
«Θα σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης» πρόσθεσε.
Παράλληλα, σημείωσε πως η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία με μελανά χρώματα, όχι μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν έξω και πέρα από κάθε θεσμική διαδικασία να συνεδριάσουν αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο, αλλά και γιατί αμφισβητήθηκε από υπουργούς Οικονομικών το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον.
Η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι πάνδημη, συνέχισε και επισήμανε ότι «δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισεμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».
«Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και προσωπικά έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Στο τέλος επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως κάθε πολίτης αυτού του τόπου γνωρίζει πως η Ελλάδα έκανε ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. «Από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας δώσαμε σκληρή μάχη για τον λαό και την πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι «διαπραγματευτήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας».
Από χθες το βράδυ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, «ξεκίνησε μια απίστευτη εκστρατεία φόβου που θα κλιμακωθεί» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος όμως πεισμώνει. Οι Έλληνες γνωρίζουν να αψηφούν τον φόβο και να αντέχουν. Ας αναλογιστούν κάποιοι ότι οι εκβιασμοί φέρουν αντίθετα αποτελέσματα Η αξιοπρέπεια ενός λεηλατημένου λαού δεν είναι παιχνίδι. Χθες μας εκβίαζαν με τη ρευστότητα, σήμερα με τις τράπεζες, κάποτε και οι εκβιασμοί στερεύουν. Το μόνο που σήμερα έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός μετά από τόσα χρόνια λεηλασίας είναι ο φόβος».
«Δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε, μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Δεν αρνηθήκαμε τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας μας ως νέας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα» πρόσθεσε.
«Ακόμα και την τελευταία στιγμή, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, καταθέσαμε ισοδύναμα μέτρα στις υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις των θεσμών με τη διαφορά ότι επιλέξαμε τα βάρη να τα σηκώσουν αυτοί που αντέχουν» υπογράμμισε και ανέφερε:
«Στο όνομα των μη υφεσιακών μέτρων, μας ζήτησαν να ρίξουμε τα βάρη στις συντάξεις και στους μισθούς. Παράλληλα μας κατέστησαν σαφές ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα από τον έλεγχο του παράνομου πλούτου. Μας ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούμε από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να διατηρήσουμε τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα της φτώχειας. Μας ζήτησαν να απελευθερώσουμε τις ομαδικές απολύσεις.
Απαίτησαν να προηγηθούν η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων ώστε να προκαταλάβουν την μεταρρύθμιση. Ζήτησαν εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό».
Στη συνέχεια τόνισε ότι «η επιμονή σώνει και καλά να είναι και το ΔΝΤ στην απόφαση, περιόριζε ασφυκτικά κάθε πιθανότητα ενός έντιμου συμβιβασμού».
Σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε ότι δεν έδωσαν τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο την ίδια αόριστη υπόσχεση όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δείτε το βίντεο


Σαμαράς: Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση περί δημοψηφίσματος.
«Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την χώρα εκτός Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: « Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Φέρατε απαράδεκτη συμφωνία και μας οδηγείτε συστηματικά σε έξοδο από την Ευρώπη. Έχετε οδηγηθεί σε τραγελαφική κατάσταση και οδηγείτε την πατρίδα μας σε θεσμική παρωδία
«Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: Η συμφωνία που εσείς κάνατε είναι το χειρότερο Μνημόνιο και περιέχει οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το mail Χαρδούβελη».
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: « «Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης την οποία καταγγέλλετε. Εάν έχετε το θάρρος βγείτε στον ελληνικό λαό και συγκρίνετε την πρότασή της με το κείμενο που θέτετε σε δημοψήφισμα».
Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τα ευρωπαϊκά κόμματα να ματαιώσουν το πραξικόπημα Τσίπρα. «Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας Ζάμπια. Δεν θα αφήσουμε την χώρα να βγει εκτός Ευρώπης και ευρώ».

Δείτε το βίντεο


Μιχαλολιάκος: Καταδικάζουμε την πρόταση των δανειστών τοκογλύφων

«Καταδικάζουμε την πρόταση των δανειστών τοκογλύφων», δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συζήτηση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε: «Όχι στους τοκογλύφους, ναι στην εθνική κυριαρχία».

Δείτε το βίντεο


O Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία του κόμματος
Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κινήματος το "Ποτάμι" απευθύνθηκε σε μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τους είπε: "Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας, από τα χέρια σας, ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία  του κόμματος."

Δείτε το βίντεο


Κουτσούμπας: "Όχι" στους δανειστές και "όχι" στην κυβέρνηση

Να πει ένα μεγάλο «όχι», τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.
«Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει «εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.
Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε «και 'σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα». Η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης (ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών, όπως είπε) είναι ή δεν είναι μείωση εισοδήματος; διερωτήθηκε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω».

Δάκρυσε ο Καμμένος στη Βουλή: Θα μας βρουν ενωμένους

«Είμαστε σήμερα εδώ, ενώπιον του ελληνικού λαού προκειμένου να δώσουμε στον ελληνικό λαό τον λόγο να αποφασίσει για το αύριο» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής.
«Η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση που εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου με τη λαϊκή εντολή να τερματίσει την εποχή των μνημονίων, έκανε επί πέντε μήνες σκληρές προσπάθειες προκειμένου να βρει μια λύση μες στην Ευρώπη των εθνικών κρατών, μες στην Ευρώπη της Δημοκρατίας, μες στην Ευρώπη των ίσων. Την Ευρώπη δηλαδή, που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Ελλάδα, συνομιλώντας και προσπαθώντας ακόμα και κατά παράβαση της εντολής που είχε λάβει να συμβιβαστεί για να πάμε στο αύριο. Απ’ τη μεριά των θεσμών η απάντηση ήταν ένας απόλυτος φασισμός, ένα παιχνίδι του σκωτσέζικου ντους» τόνισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δάκρυσε, και συνέχισε λέγοντας:
«Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να του κουνούν το δάχτυλο, δεν δέχεται να τον απειλούν ότι θα του κλείσουν τις τράπεζες. Ξέρετε, θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Αν ασκούσαμε βέτο σαν κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσαμε να είχαμε μπλοκάρει κάθε απόφαση.
Προσπαθήσαμε, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, να βρούμε συμβιβαστική λύση. Να ξέρουν όμως, ότι αν το πάνε στο άγριο, και αν πάνε να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, θα μας βρουν ενωμένους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απέναντι στην προσπάθεια να καθοδηγήσουν σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα παραδοθεί η χώρα. Είναι οι τελευταίες ώρες της πατρίδας μας. Οι τελευταίες ώρες που θα πρέπει όλοι να ενωθούμε…
Σε αυτόν εδώ τον τόπο, όποιος τόλμησε να απειλήσει το έθνος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, έχασε. Θα χάσουν και αυτοί λοιπόν».

Δείτε το βίντεο


Γεννηματά: Ανακαλέστε το δημοψήφισμα... προχωρήστε σε εκλογές

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.
«Με την επικίνδυνη πολιτική σας την αμετροεπή σας στάση, την κρυφή σας ατζέντα, οδηγήσατε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:
«Ερωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα: έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας απέναντι στον λαό και τη χώρα ή απλά είχατε προσχεδιάσει αυτή τη στάση; Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα.
«Το δημοψήφισμα δεν μπορεί πια να γίνει. Το Eurogroup ενημέρωσε ότι η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, αλλά και το ανυπόγραφο κείμενο που μας φέρατε δεν ήταν το τελικό. Επί ποιου κειμένου τελικά καλείτε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει;».

Δείτε το βίντεο


Οι αντεγκλήσεις Σαμαρά - Κωνσταντοπούλου και η αποχώρηση της ΝΔ
Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, καθώς εκείνη την ώρα ανέβηκε στο προεδρείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να προεδρεύσει της συνεδρίασης. Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι της φώναζαν «κατέβα κάτω», δεδομένου ότι εκείνη νωρίτερα είχε εκφωνήσει την ομιλία της ως βουλευτής και βάσει του άρθρου 66 κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
«Επί 40 χρόνια ισχύει το άρθρο 66, είστε Πρόεδρος της Βουλής και δεν το γνωρίζατε», της είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Το έχετε παρακάνει. Την ώρα ακριβώς που μιλούσα για θεσμική παρωδία, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η πρόεδρος να παραβιάζει τον Κανονισμό του Σώματος».
Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του είπε: «κ. Πρωθυπουργέ μαζέψτε τη».

Δείτε το βίντεο


Η Κωνσταντοπούλου καλεί ξανά στο βήμα τον Σαμαρά και αποχωρεί
Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στο βήμα μετά την ολιγόλεπτη διακοπή που προκάλεσε η αποχώρηση της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο


Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Θεοδωράκη
Την έντονη αντίδραση της Προέδρου τη Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «με όσα ακούστηκαν δημιουργήθηκε ζήτημα προσωπικό αλλά και συλλογικό. Ζήτημα προσωπικό για όλους εκείνους τους ανθρώπους της αριστεράς και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ που με ανιδιοτέλεια μέσα στις δεκαετίες έχουν προσφέρει τον ιδρώτα τους, το αίμα τους και το υστέρημά τους και μπορούν να δώσουν λογαριασμό για την περιουσιακή τους κατάσταση και για το τι υπηρέτησαν, αρχές και αξίες και όχι αφεντικά και νταβατζήδες».

Δείτε το βίντεο


Κωνσταντοπούλου: Οι πολίτες σιχάθηκαν να φοβούνται
«Το δημοψήφισμα είναι πράξη κυριαρχίας και Δημοκρατίας. Ουδείς μπορεί να την αποτρέψει, ούτε με εκδηλώσεις που υπαγορεύουν οι δανειστές ούτε με τραπεζική υπονόμευση» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της από το βουλευτικό της έδρανο. Όπως είπε, «οι πολίτες σιχάθηκαν να φοβούνται και αποφάσισαν να πάρουν την τύχη και τη μοίρα στα χέρια τους και δεν θα ψηφίσουν με τρεμάμενο χέρι, αλλά με αναφορά στην ιστορία και στο Σύνταγμα που παραβιάστηκε επί μνημονίων και με πείσμα που τιμά την κορυφαία αναφορά στους αγώνες και στα κινήματα».
Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόπειρα βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις αποτροπής του δημοψηφίσματος δεν θα ευοδωθούν αφού ο λαός θα αντισταθεί με την ψήφο του όπως και οι βουλευτές. Το ελληνικό Κοινοβούλιο, επισήμανε, θα δώσει το παράδειγμα ότι τα κοινοβούλια δεν εκβιάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες που επιχειρούν να τα καθυποτάξουν.
Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τους «εκπρόσωπους του παλαιού πολιτικού συστήματος» ότι ανέχθηκαν να συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ χωρίς εκπρόσωπο της Ελλάδας όταν αυτό συνιστά ακραία παραβίαση των ευρωπαϊκών θεσμών.
Εξάλλου η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως εκείνοι που «40 χρόνια δεν βρήκαν λόγο να ενεργοποιήσουν τη συνταγματική πρόβλεψη του δημοψηφίσματος, αντιδρούν τώρα που βρέθηκε μία κυβέρνηση να αποδώσει στην πράξη την εξουσία του λαού».
«Είναι εντυπωσιακό να ακούει τόσες αντιδράσεις όταν τιμά τη Δημοκρατία και ρωτάει τον λαό. Είναι απορίας άξιο το να φοβούνται τόσο πολύ τον λαό και τη Δημοκρατία, και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική κατάπτωση και ήττα να προσπαθούν να αποτρέψουν την ύψιστη δημοκρατική πράξη του δημοψηφίσματος» σημείωσε.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε τα παραπάνω λόγω μιας φημολογίας - που έπεσε στην αντίληψη της - για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης ώστε να αποτραπεί το δημοψήφισμα, για να προειδοποιήσει «να το βγάλουν από το μυαλό τους, αυτό συνιστά πραξικοπηματική πράξη».
Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον λαό να μην φοβηθεί από αυτό το κλίμα κατατρομοκράτησης που καλλιεργούν τα ΜΜΕ-«αυτές οι σύγχρονες ερπύστριες» και να τολμήσει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του χρέους. «Κανένας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό από τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία απελευθερώνει, η Δημοκρατία απογυμνώνει τα συμφέροντα και υποχρεώνει να σεβαστούμε τον πραγματικά κυρίαρχο λαό» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου