Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Έξι τραυματίες από μεγάλη πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ

Αναστασία Γαλάνη

της Αναστασίας Γαλάνη
 
 
 
 
 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου στις 8 το πρωί και έχει σημάνει συναγερμός καθώς εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο Θριάσιο και υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη ασφάλειας στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.
«Δεν χτύπησε καν ο συναγερμός. Δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Θα θρηνούσαμε θύματα. Ούτε μας έχουν μετρήσει, μας βάζουν και δουλεύουμε στοιβαγμένοι. Δουλέυουμε για ένα ψευτομεροκάματο σε άθλιες συνθήκες για να κερδίζει ο Λάτσης» είπαν και πρόσθεσαν ότι παίρνουν 20 ευρώ μερομάκατο με κίνδυνο της ζωής τους και η εταιρεία βγάζει υπέρογκα κέρδη.
Συνολικά έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά, εκ των οποίων οι τρεις είναι σοβαρά. Μάλιστα, οι τρεις τραυματίες βρίσκονται διασωληνωμένος με καθολικά εγκαύματα.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ, διαψεύδει την πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι.
Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια δεξαμενή που εξερράγη και στη συνέχεια η φωτιά μεταφέρθηκε σε χόρτα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης ήταν το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.


Το χρονικό
Εντός των διυλιστηρίων στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσε η πυρασφάλεια της εταιρείας και λίγο μετά τις 9.30 και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέβαλαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
 Στο σημείο έσπευσε από νωρίς η Πυροσβεστική με 7 οχήματα ωστόσο αναμένε για ώρες εκτός του ιδιωτικού χώρου καθώς δεν της είχε επιτραπεί  η είσοδος.

Ανακοίνωση ΕΛΠΕ
 «Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου