Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Έτοιμος ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ....

epi-ktel-nafpaktos 

Την τελική του μορφή παίρνει το κτίριο που θα στεγάζει τον σταθμό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στη Ναύπακτο και το οποίο βρίσκεται στο χείμαρρο του Σκα. Τα συνεργεία προχωρούν τις εργασίες με αυτές να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 Ήδη το εσωτερικού του κτιρίου είναι έτοιμο και το μόνο που απομένει είναι η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

Το κόστος κατασκευής ανήλθε στα 450 χιλιάδες ευρώ και στο υπερσύγχρονο κτίριο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του ΚΤΕΛ, με το γκισέ έκδοσης εισιτηρίων, την αποθήκη των ασυνόδευτων, τουαλέτες, αίθουσα αναμονής, γραφεία της διοίκησης αποθηκευτικοί χώροι κ.α.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΤΕΛ Α.Ε. Γιώργου Καψιαμπέτη, σε λίγο χρονικό διάστημα το επιβατικό κοινό θα έχει στην διάθεσή του ένα υπέροχο και λειτουργικό κτίριο.

Όπως τόνισε στην τηλεόραση του Lepanto  ο κ. Καψιαμπέτης, με την λειτουργία του σταθμού στο Σκα, θα αποσυμφορηθεί η πόλη της Ναυπάκτου από τα λεωφορεία ενώ ήδη η κοινοπραξία έχει έρθει σε επαφή και με τα άλλα ΚΤΕΛ που μεταφέρουν επιβάτες από και προς τη Ναύπακτο, έτσι ώστε με κοινή τους απόφαση να μην διασχίζουν την πόλη και να χρησιμοποιούν την περιμετρική. «Τα μόνα λεωφορεία που μπορούν να περνούν από την πόλη είναι τα τουριστικά και τα διεθνών μεταφορών" λέει ο κ. Καψιαμπέτης φέρνοντας ως παράδειγμα την πόλη των Ιωαννίνων που τα λεωφορεία δεν περνούν μέσα από αυτή ενώ οι επιβάτες για τις μετακινήσεις τους επιλέγουν την αστική συγκοινωνία. «Η μεταφορά των επιβατών στη Ναύπακτο θα γίνεται με τα αστικά που και αυτά θα τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους«, λέει ο πρόεδρος της κοινοπραξίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη με την δημοτική αρχή καθώς υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με το ΚΤΕΛ Φωκίδας που επιδιώκει να παραμείνει εντός Ναυπάκτου και όπως σημείωσε ο κ. Καψιαμπέτης επιθυμούν οι άνθρωποί του να μισθώσουν το ακίνητο που σήμερα χρησιμοποιεί το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει και θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις από την δημοτική αρχή», σημειώνει ο κ. Καψιαμπέτης. «Δεν μπορεί το ΚΤΕΛ στο οποίο ανήκει η πόλη να αποφασίζει την μεταφορά του για την αποσυμφόρηση της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα ένα άλλο ΚΤΕΛ να ζητά την παραμονή του εντός αυτής. Για το λόγο αυτό και θα γίνει εκ νέου σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι απόψεις της δημοτικής αρχής, ποιες οι προτάσεις της και μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για τη Ναύπακτο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Α.Ε.

lepantortv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου