Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Επανέρχεται μ.ο. του 9,5 για προαγωγή στο Λύκειο

 
Tην υπερψήφιση των άρθρων που καταργούν την Τράπεζα Θεμάτων και επαναφέρουν ως μέσο όρο προαγωγής στο Λύκειο το 9,5 πρότεινε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης. «Να πάψει το εξεταστικό σύστημα να λειτουργεί ως λαιμητόμος, οδηγώντας πάρα πολλά παιδιά εκτός εκπαιδευτικού συστήματος» είπε.
«Αυτοί που πληρώνουν τη νύφη είναι οι μαθητές χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, με λειψή δυνατότητα να κάνουν φροντιστήρια, άρα και λειψές επιδόσεις» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός. «Αν συνεχιζόταν η χρήση της Τράπεζας Θεμάτων, ο βαθμός δυσκολίας θα μεγάλωνε την αποχώρηση των παιδιών από το εκπαιδευτικό σύστημα».
 
Όσο για την επαναφορά του βαθμού 9,5 ως μέσου όρου προαγωγής στο Λύκειο, επισήμανε: «Το 9,5 ως μέσος όρος των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, ήταν μέχρι το 2013. Μετά το 2013 ίσχυε το σχιζοφρενικό να πρέπει ο μαθητής να πάρει 10 στο κάθε μάθημα. Αυτός ήταν ο λόγος που η σχολική αποτυχία από το 4% πήγε στο 24%».
Άλλη διάταξη του υπουργείου Παιδείας αντικαθιστά την αναπλήρωση χαμένων ωρών με μαθήματα το καλοκαίρι, με περικοπές περιπάτων και εκδρομών, περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και αξιοποίηση των σχολικών εορτών.

«Με αυτές τις παρεμβάσεις που κάνουμε αποκαθιστούμε τον αυτοτελή μορφωτικό ρόλο του Λυκείου και κυρίως ανορθώνουμε τον εκπαιδευτικό ρόλο του εκπαιδευτικού» κατέληξε ο Κουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου